Vicepremierul Dan Barna şi cei cinci miniştri USR-PLUS și-au depus demisiile la Guvern

În această dimineață, începând cu ora 9.00, vicepremierul Dan Barna şi miniştrii USR-PLUS Ioana Mihăilă, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Ciprian Teleman și Cristian Ghinea au mers la Guvern pentru a-şi depune demisiile anunţate aseară, atunci când Barna a spus că premierul Florin Cîțu „a dinamitat conștient și perfect responsabil această coaliție”.

UPDATE ora 12.00: Fostul ministru al economiei, Claudiu Năsui, a declarat într-o conferință de presă, după ce și-a depus demisia din Guvern, că ”URS PLUS a refuzat să facă parte din această horă” și că „liniile roșii sunt de netrecut și nu le-am trecut”. „Este o zi bună pentru România. O zi în care putem să fim optimiști. Pentru prima dată în ultimii 31 de ani, un partid politic spune un «nu» răspicat hoției, risipei și jafului și nu doar la nivel retoric, pe Facebook sau în presă, ci și la nivelul acțiunii, prin retragerea sprijinului Guvernului”, a spus Claudiu Năsui, înainte de a face bilanțul activității.

UPDATE ora 11.00: Fostul ministru al transporturilor, Cătălin Drulă, a fost al doilea care a vorbit după depunerea demisiei, într-o conferință de presă. Drulă i-a transmis un mesaj extrem de dur prim ministrului Florin Cîțu, numindu-l „iresponsabil” și „premier toxic pentru România”. „Am muncit zi și noapte cu pasiune. Plec din cauza unui premier iresponsabil și incapabil să înțeleagă ce înseamnă conducerea unui Guvern. Un premier despre care am spus că este zombie politic și care nu înțelege că este terminat politic”, a spus Cătălin Drulă. „Da, Florine, s-a terminat. Te agăți de putere, dar România nu te mai vrea”, a adăugat fostul ministru, care a precizat că „am venit din pasiune și cu pasiune și am făcut treabă până când nu s-a mai putut, din cauza unui șef de Guvern toxic pentru România”.

UPDATE ora 10.03: Fostul ministru al sănătății, Ioana Mihăilă, a fost prima care a vorbit după demisie, în cadrul unui bilanț al activității, prezentat la Ministerul Sănătății, într-o conferință de presă. Aceasta a mulțumit „întregului personal medical pentru profesionalism”. „Am realizat progrese reale pentru construirea spitalelor regionale”, a continuat Mihăilă, care a dat ca exemple cazurile spitalelor de la Iași, Cluj și Craiova. La finalul bilanțului, Mihăilă a mulțumit „tuturor colaboratorilor” și a spus că „a fost o onoare” să activeze în minister. ADVERTISING Întrebată apoi de jurnaliști dacă orgoliul politic este mai presus de sănătatea publică, Mihăilă a replicat: „Eu nu am niciun orgoliu politic, dar cred că întrebarea trebuie adresată premierului Cîțu, care deja a demis, în plin val 3, un ministru al sănătății”. Referitor la ministrul care va prelua interimatul în locul său, Ioana Mihăilă a spus că „oricine va prelua interimatul de la Sănătate va beneficia de întreaga mea colaborare, la fel cum va beneficia de colaborarea secretarilor de stat și a oamenilor din echipă, dacă aceștia doresc și sunt bine-veniți să rămână”, fără să ofere nume. Potrivit surselor politice Libertatea, Cseke Attila va fi interimar la Ministerul Sănătății.

UPDATE ora 10.00: Vicepremierul Dan Barna a anunțat că „am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR-PLUS, la cabinetul premierului”.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
21.8 ° C
22.7 °
21 °
40 %
0.5kmh
0 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °

Opinii