(VIDEO) Apel în lacrimi: o femeie bolnavă de leucemie îi cere ajutorul președintelui Iohannis

Apel în lacrimi către autorități. O bolnavă de leucemie i-a cerut ajutorul președintelui țării. Femeia a recurs la acest gest din disperare. În farmacii nu mai găsește medicamentele de care are nevoie.

România se confruntă din nou cu lipsa medicamentelor necesare bolnavilor de cancer. În prezent, aproximativ o mie 800 de români nu-şi găsesc tratamentul de care au nevoie pentru a supravieţui. Este realitatea cruntă cu care ei se confruntă. Acest lucru este confirmat și de o femeie, care îi cere ajutor președintelui Klaus Iohannis și ministrului Sănătății.

Elena Parasca, bolnavă de leucemie:

„Din luna mai a acestui an nu mai găsesc tratamentul în România. În această perioadă sunt dependentă de el. Așa că domunele președinte, ministru, prim-ministru sau domunl avocat al poporului să faceți ceva pentru mine”.

Este strigătul de disperare al femeii care este bolnavă de leucemie din 2019. Mamă a doi copii, ea nu mai găsește pe rafturile farmaciilor din România tratamentul necesar pentru a supraviețui.

Lunile trecute, ea a făcut inclusiv o strângere de fonduri pe Facebook pentru a-şi putea procura medicamentele din Germania. Tratamentul a costat-o peste o mie de euro.

Vasile Barbu, președintele Asociației Pacienților din România, a vorbit pe această temă în Jurnalul orei 12:00, prezentat de Iulia Bălușă. Puteți urmări declarațiile integrale ale acestuia în clipul video de mai jos:

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer fragmentat
13 ° C
13 °
12.1 °
76 %
2.6kmh
75 %
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °
vin
24 °
sâm
27 °

Opinii