(VIDEO) Aproape 16.500 de elevi corigenți, după un an de educație online. Care sunt motivele

Aproximativ 16.500 de elevi nu s -au înscris la Evaluarea Națională deoarece, în mare parte, sunt corigenți. Vorbim despre o prezență la acest examen destul de scăzută.

Despre cauzele care au dus la acest rezultat a vorbit fostul ministru al Educației, Liviu Pop.

„Ar fi mai multe cauze. Să nu uităm că în 2012, atunci când s-a introdus clasa pregătitoare, am spus că va fi foarte greu pentru generația aceasta de copii, pentru că ei au fost cobaii experimentelor pe care le-au făcut unii care nu aveau tangență cu învățământul și după opt ani, respectiv nouă ani de învățământ gimnazial, un număr mare de copii a părăsit sistemul, iar astăzi avem o radiografie clară a realității, în sensul în care într-adevăr nu avem cohorte de 180.000-190.000 de copii, cum ni se raportau de la anumite instituții ale statului.

Suntem la 130.000-140.000 pentru că ceilalți copii, 20-25% dintre ei sunt plecați în străinătate, deci nu sunt cuprinși în sistemul de învățământ românesc.

Ministerul Educației, cu Ministerul de Finanțe și Ministerul de Externe trebuie să verifice acest aspect, pentru că totul pleacă și de la rata abandonului școlar care se raportează de către România și finanțarea per elev care știm că e implementată în România.

În partea cealaltă, anul greu prin care au trecut profesorii, părinții și elevii a făcut să avem un număr de 20 și ceva la sută dintre copii corigenți sau neprezentați la examenul de astăzi”, a declarat Liviu Pop, fostul ministru al Educației, în cadrul Jurnalului orei 12:00, prezentat de Gabriel Bălașu.

Declarațiile integrale ale fostului ministru al Educației le puteți urmări în clipul video de mai jos:

 

 

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
21.8 ° C
22.7 °
21 °
40 %
0.5kmh
0 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °

Opinii