(VIDEO) Concedii medicale presărate cu amenzi

Românii care muncesc la mai mulți angajatori și care în aceeași perioadă în care la unul dintre angajatori prezintă certificat de concediu medical, iar la celălalt loc de munca îşi desfăşură activitatea vor fi sancționați cu amenzi usturătoare.

Fulvia Bogaciu, reporter Metropola TV:

„Guvernul are pe ordinea de zi un proiect de ordonanță de urgență care adduce modificări, precum și completări cu privire la concediile și indemnizațiile sociale de asigurări de sănătate. Mai exact, vor primi amenzi cei care își desfășoară activitatea la mai multe locuri de muncă și care la unul dintre acestea duce concediul medical, în timp ce își desfășoară activitatea la celălalt. Valoarea amenzilor va fi cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei.

Acest proiect are în vedere introducerea unor măsuri care vin în sprijinul persoanelor care au asigurări sociale de sănătate și care se află în imposibilitatea temporară de muncă”.

Proiectul va fi discutat săptămâna viitoare, în cadrul ședinței de Guvern.

Ce spun oamenii despre documentul care se va afla pe ordinea de zi a ședinței guvernanților?

„E destul de interesant. Nu mi se pare normal să ai două joburi și într-o parte să fii în concediu medical, iar în partea cealaltă să fie ok. Dacă ești în concediu medical, să mă ierte Dumnezeu, ești în concediu medical, și într-o parte și în alta”, a declarat una dintre persoanele intervievate de reporterul Metropola TV.

”Dacă ai concediu medical, trebuie să stai acasă, nu ai cum să lucrezi într-o parte și în cealaltă să nu lucrezi”, spune o altă femeie.

 

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
câțiva nori
15.8 ° C
17.1 °
15 °
59 %
0.9kmh
20 %
mar
16 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
23 °
sâm
27 °

Opinii