(VIDEO) Cum ne protejăm de caniculă

Zilele de foc din ultima perioadă, în care mai multe zone din țară au fost sub cod roșu de caniculă, și-au lăsat amprenta pe starea noastră psihică și chiar fizică! Specialiștii au tot avertizat că expunerea îndelungată la soare, fără protecție, lasă urme serioase pe piele. Semnale de alarmă vin și pentru persoanele cu probleme de sănătate.

Oana Clatici, medic dermatolog:

„Vorbim despre riscuri imediate și riscuri pe termen îndelungat. Dintre cele pe termen scurt este vorba despre arsura solară , despre insolație pe termen scurt . Aș atrage atenția persoanelor vârstnice, copiilor care bineînțeles că nu au discernământ și trebuie să fie ghidate de către persoanele adulte, dar și persoanelor cu anunmite afecțiuni: vorbim despre obezi, despre afecțiunile cardio-vasculare, despre hipertensiune arterială.

Cea mai bună este prevenția, așadar evitați să ieșiți din casă după ora 10 și ora 16, dacă o faceți mergeți mereu pe lângă zonele cu umbră. Faceți pauze, trebuie să aveți permanent apă la dumneavoastră, chiar dacă nu vă este sete, trebuie să beți multe lichide”.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer fragmentat
13 ° C
13 °
12.1 °
76 %
2.6kmh
75 %
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °
vin
24 °
sâm
27 °

Opinii