(VIDEO) Die Welt: PNRR-ul României nu va fi aprobat. Președintele Iohannis neagă respingerea planului

Președintele Klaus Iohannis critică un important cotidian german DIE WELT, după ce un jurnalist, acreditat la Bruxelles, a scris un articol din care reiese că PNRR-ul României era atât de slab, încât Comisia Europeană a amenințat cu respingerea.

Întrebat de jurnalistul MetropolaTV, președintele Klaus Iohannis a spus că articolul a fost scris pe surse, cu informații senzaționale și a negat că Planul Național de Redresare și Reziliență va fi respins de oficialii europeni.

„Vom avea un PNRR aprobat. Mi s-a părut puțin… foarte unilateral articolul (din Die Welt- n.r.), ca să nu zic mai mult (…). Sunt anumite informații pe surse, care se ‘scurg’, nu se scuge nimic, ci sunt unii care vor să-și dea importanță și dau informații senzaționale mai departe. Dar PNRR-ul nostru – știm, am știut de la început că nu este perfect, de aceea am spus de acum câteva luni de zile că este foarte bine că s-a depus, că întrebările Comisiei se discută, se caut soluții…. Mi s-a părut puțin… foarte unilateral articolul (din Die Welt- n.r.), ca să nu zic mai mult (…). Sunt anumite informații pe surse, care se ‘scurg’, nu se scuge nimic, ci sunt unii care vor să-și dea importanță și dau informații senzaționale mai departe. Dar PNRR-ul nostru – știm, am știut de la început că nu este perfect, de aceea am spus de acum câteva luni de zile că este foarte bine că s-a depus, că întrebările Comisiei se discută, se caut soluții… Nici mie nu mi s-a părut un plan perfect, dar în timpul scurt planul a fost elabborat și e un plan rezonabil și va primi răspuns orice întrebare a Comisiei”, spune Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis precizează că dacă sunt proiecte neeligibile în PNRR, acestea vor fi scoase.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
21.8 ° C
22.7 °
21 °
40 %
0.5kmh
0 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °

Opinii