(VIDEO) Elevă de 15 ani, în comă alcoolică. Sociolog: „Am văzut astfel de cazuri de eleve bete criță și care se destrăbălau în cluburi”

Caz halucinant la o școală din Ilfov, unde o fată de 15 ani a băut până aproape de comă alcoolică, alături de colegii ei. Incredibil este că un profesor ar fi închis-o în sala de sport, ca să-și revină, în loc sa cheme ajutor medical, iar la finalul programului a trimis-o acasă. Un părinte a gasit-o aproape inconștientă, într-un parc din fața școlii.

Dosar penal în cazul elevei de 15 ani, ajunsă aproape în comă alcoolică și închisă de un profesor în sala de sport. Ancheta a început în acest caz pe 9 iunie, după ce eleva de clasa a VIII-a a băut alcool în unitatea de învăţământ împreună cu colegii.

În urma unei sesizări depusă de Consiliul de Administrație și mai mulți președinți de clasă, polițiștii au deschis un dosar penal pentru cel puțin 5 infracțiuni printre care și „lipsire de libertate în mod ilegal”.

Cazul mai scoate la iveală și faptul că elevii au distribuit între ei pe telefoane poze cu fata în ipostaze indecente făcute, se pare, în afara școlii. Directia de Asistență Socială verifică acum situația din familia copilei. Aceasta le-ar fi recunoscut că a băut și că nu-și mai amintește nimic din ce s-a întâmplat după.

Dosarul de urmărire penală a fost înaintat Tribunalului Ilfov cu propunere de declinare către DIICOT.

Despre acest subiect a vorbit sociologul Bruno Ștefan, în cadrul Jurnalului orei 12:00, prezentat de Iulia Bălușă:

„Fenomene de genul ăsta se întâmplă nu doar la un liceu, într-o comună dintr-un județ, desi e județ apropiat de București. Se întâmplă la liceele de top în București. Puține fenomene de genul ăsta ajung publice. Dar eu am văzut astfel de cazuri de eleve bete criță și care se destrăbălau în cluburi. Nu mai spun de droguri. La noi, în Politehnică, am avut această problem a consumului de droguri care ajunsese la un nivel foarte mare și s-a creat un departament special pentru a regla și controla acest fenomen.

Fenomenul acesta este unul grav și atunci ce tip de educație să facem? Ce profesori? Nu avem consiglieri psihologi în școli, care nu reușesc să țină fenomenele astea sub control, pentru că nevoii de sociabilitate umană nu i s-au oferit decât astfel de lucruri”.

Alexandru Rădulescu, director Asociația Elevilor:

„Eu susțin că sunt liberi tinerii să facă ce vor în timpul lor liber. Dar în cazul de față, eleva găsită în comă alcoolică și apoi închisă de un profesor în sală, fără a chema ajutoare, desi avea poate viața chiar pusă în pericol de această situație…

De ce tu, ca profesor, să o închizi într-o sală? De frica de a nu trage la răspundere un profesor, pentru a nu trage conducerea școlii de mânecă și pentru a nu atrage sancțiuni? Zero interes a fost pentru eleva în cauză”.

 

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
18.6 ° C
19.9 °
15 °
55 %
3.1kmh
0 %
lun
24 °
mar
15 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
22 °

Opinii