(VIDEO) Emoții la prima probă de Bacalaureat. Ce subiecte s-au dat

A început examenul de Bacalaureat. Luni, absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a au susținut proba scrisă la Limba și literatura română.

Accesul elevilor în sălile de examene s-a făcut între orele 07:30 și 08:30. Examenul a început la ora 09:00 și a durat trei ore.

Valentina Vasile, reporter Metropola TV:

”Unii dintre elevii care au ieșit din examen spun că au început să se pregătească pentru examenul de bacalaureat încă din clasa XI-a și speră să ia o notă cât mai mare. Alții se mulțumesc doar cu nota de trecere.

Subiectul al treilea este catalogat drept cel cu gradul cel mai mare de dificultate. Elevii de la profilul Real au trebuit să prezinte un eseu despre particularitățile unei nuvele studiate, iar cei de la profilul Uman au avut la subiectul cu numărul 3 de prezentat particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o nuvelă.

Elevii au trebuit să respecte și anumite reguli în timpul examenului. Nu s-a mai făcut triajul epidemiologic, însă candidații au trebuit să păstreze distanța de un metru între ei, iar portul măștii a fost obligatoriu.

Numărul celor înscriși la Bacalaureat este cu aproape 22.000 mai mic față de anul trecut. Doar 77% din absolvenții din promoția curentă s-au înscris în această primă sesiune.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a declarat îngrijorat de acest lucru”.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
-1 ° C
-0.5 °
-3 °
69 %
0.5kmh
0 %
vin
-0 °
sâm
2 °
Dum
1 °
lun
-1 °
mar
1 °

Opinii