(VIDEO) Evaluarea Națională: al doilea an cu examene organizate în condiții de pandemie

Emoții în prima zi de Evaluare Națională. Peste 130 de mii de elevi s-au înscris anul acesta pentru a susține examenul. Evenimentul marchează o dublă premieră în învățământul românesc: elevii sunt prima generație care a făcut clasa pregătitoare, iar subiectele sunt formulate după modelul testelor PISA. Pe lângă asta, copiii au cunoscut și schimbările aduse de pandemie cu lecțiile predate online.

Prima probă a Examenului de Evaluare Națională a fost cea de la limba și literatura română. Examenul a început la ora 9 dimineața, iar accesul candidaților în săli s-a făcut în intervalul orar 8 – 8:30. Înainte de a intra în școală, emoțiile elevilor au fost vizibile.

„Consider că sunt pregătit. Am emoții numai la partea de emoții să nu mă influențeze emoțiile să greșeșc”, spune unul dintre elevii care au susținut, astăzi, prima probă a evaluării naționale.

„În online nu am avut posibilitatea să înțelegem. Rămâneam fără internet, se întrerupea”, a precizat o altă elevă.

Și anul acesta, evaluarea se desfășoară sub semnul măsurilor de prevenire a virusului. Toți absolvenții trebuie să poarte mască de protecție, iar în sala de examen se asigură distanţa de minim 1 metru între candidaţi. Elevii dar și părinții recunosc că a fost un an dificil, iar cursurile online le-au lăsat multe lipsuri copiilor.

„Foarte greu. E un an de sacrificiu. Ei au început cu clasa 0. Unii au plecat în clasa 1, alții în 0. S-au împărțit, iar anul acesta a fost greu”, spune tatăl unuia dintre elevi.

„Mai multe emoții am eu. Sper că i le-am luat pe toate”, a declarat și mama unui alt elev care susține evaluarea națională.

Următoarea probă va fi cea de la matematică și se va desfășura joi, iar vineri este programată proba scrisă la limba maternă acolo unde este cazul. Rezultatele vor fi afișate marțea viitoare. Contestațiile se pot depune a doua zi. În timp ce rezultatele finale, după contestații sunt publicate pe 4 iulie.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
17 ° C
17.1 °
16 °
47 %
1.3kmh
0 %
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
28 °
lun
27 °
mar
21 °

Opinii