(VIDEO) Gabriela Firea: „România, țara în care doar morții sunt vinovați”

Strategia pentru siguranța circulației promisă cu surle și trâmbițe de actualul guvern este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire. Senatorul PSD Gabriela Firea acuză Executivul că nu ia măsuri pentru prevenirea accidentelor rutiere, care plasează România într-un clasament trist: primul loc în UE la numărul de victime pe șosele.

„România, țara în care doar morții sunt vinovați! Țara noastră a înregistrat anul trecut 85 decese din accidente de circulație la 1 milion de locuitori, cea mai ridicată rată a mortalității din UE, valoare dublă față de media europeană. De la tribuna Senatului, le-am solicitat ministrului de Interne, Lucian Nicolae Bode și celui al Transporturilor și infrastructurii, Cătălin Drulă, în aprilie, să prezinte strategia și măsurile pe care le-au luat sau au de gând să le ia pentru creșterea siguranței în trafic și reducerea numărului de accidente. Transparența totală USR-PLUS a fost doar o manipulare, aruncată în campanie, așa că ministrul Drulă a ignorat solicitarea. Doar ministrul de Interne a răspuns, ca obligație legală a miniștrilor de a furniza Parlamentului orice informații solicită. Din păcate, nimic concret, nici măcar o măsură, chiar și una prezentată simplu, cu un responsabil și un termen de aplicare”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea acuză actualul guvern că nu are nici acum un plan concret pentru ca siguranța pe șosele să fie una reală în România.

„Domnilor guvernanți „de dreapta”, suntem aproape în august 2021! Când veți finaliza această Strategie? Și când o veți aplica? În timp ce guvernanții nu acționează, în fiecare zi, presa prezintă accidente foarte grave, cu numeroase victime, cu multe autovehicule implicate. Avem chiar și o modă nou, încălcarea flagrantă oricăror reguli de circulație dar și de bun simt, cum s-a întâmplat săptămâna trecută, când NU UNUL, CI ZECI de autovehicule au circulat pe CONTRASENS ȘI PE BANDA DE URGENȚĂ PE AUTOSTRADA SOARELUI”, a adăugat Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

Săptămâna trecută, pe A2 a avut loc un carambol în care au fost implicate peste 50 de autoturisme, iar zeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
23.5 ° C
26.1 °
21 °
44 %
0.5kmh
0 %
lun
24 °
mar
15 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
22 °

Opinii