(VIDEO) Ghid de admitere. Prof. Marcel Bartic: „Fiți atenți la codurile liceelor!”

La „Dimineți cu Georgia”, profesorul Marcel Bartic ne-a oferit informatii utile despre cum se completează fișele de înscriere la liceu și a punctat foarte clar la ce trebuie să fiți atenți, astfel încât copilul dumneavoastra sa ajungă la liceul dorit.

 

Profesorul Marcel Bartic:

„Ce aș vrea să le spunem părinților care ne urmăresc în momentul ăsta, este să nu își facă, totuși, griji foarte mari legate de povestea asta. E vorba doar de un pic de atenție privind completarea. Si aici sunt două lucruri la care le-aș recomanda să manifeste atenție: în primul rând că e important să aibă cât mai multe opțiuni trecute pe această fișă. Până la urmă cred că ăsta e lucrul de care trebuie să țină seama cel mai mult; cât mai multe opțiuni, asta înseamnă o siguranță cât mai mare în ceea ce privește admiterea, obținerea unui loc la liceu.

În al doilea rând, sigur că partea tehnică a completării fișei respective va beneficia de un suport al unui profesor din centrul de înscriere. Toți părinții care completeaza fișa respectivă vor avea aproape un cadru didactic care le va face recomandările necesare. În principiu, nu e mare lucru, sunt datele personale ale copilului, și cea mai consistentă parte a fișei de înscriere o reprezintă zona aia în care trebuie să își exprime opțiunile. E foarte important să fie atenți la codurile liceelor pe care le transcriu în fișa respectivă, pentru că și asta este important. Ai greșit un cod, ai greșit liceul, cu alte cuvinte. Da, deci, în primul rând le-aș recomanda să nu își facă griji atât de mari, doi- vor avea în preajma lor un cadru didactic care le va oferi suportul necesar, trei- cât mai multe opțiuni, cât mai multe opțiuni, chiar dacă sunt siguri pe o notă mare, pe o medie mare,  le recomand să aibă cât mai multe coduri trecute acolo.

De asemenea mai e un detaliu mic, dar important, codurile respective sunt trecute pe orizontală, în ordinea importanței lor: 1, 2, 3, 4, nu unul sub altul. Cred că am întâlnit câțiva părinți care, la un moment dat, au trecut unul sub altul și au ajuns, preferințele lor au ajuns cumva să fie într-o altă ordine decât aceea pe care și-au dorit-o”.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer fragmentat
13 ° C
13 °
12.1 °
76 %
2.6kmh
75 %
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °
vin
24 °
sâm
27 °

Opinii