(VIDEO) Incendiu la secția ATI a unui spital din Iași. Zeci de copii, părinți și medici, în pericol

A fost plan roșu de intervenție la un spital din Iași! Un cabinet medical a luat foc, iar zeci de copii, părinți și cadre medicale au fost în pericol. Din fericire, pompierii au intervenit rapid și au prevenit o tragedie. Nimeni nu a suferit răni. Flăcările ar fi pornit din cauza unei instalații electrice.

Era ora 18 și 45 de minute când s-a dat alarma. Personalul medical a sunat la 112 pentru a anunța incendiul din spital. Flăcările cuprinseseră un salon de consultații, aflat în secția de Terapie Intensivă.

Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD Moldova:

„Au găsit locul de unde provenea incendiul şi au deconectat sursele de energie, de oxigen, şi au evacuat toţi pacienţii cu părinţii şi personalul medical, asistenţi medicali şi infirmiere care se aflau în zona respectivă”.

Ionuț Grădinaru, şeful ISU Iaşi:

„S-a activat planul roşu de intervenţie. S-a ajuns la locul intervenţiei la ora 19.00, iar incendiul a fost lichidat la ora 19.37”.

30 de persoane au fost evacuate. Între care 13 copii. Unul dintre ei era intubat. Din fericire, nimeni nu a pățit nimic. Premierul susține că ar fi fost o problemă la instalația electrică.

Florin Cîțu, premierul României:

„Era o zonă ,,tampon” unde erau persoanele respective, dar nu erau acolo , nu erau în zona incendiului. Deci nici o persoană nu a fost afectată de fum, sau altceva. Nu știm exact de la ce a început, se pare , totuși că este o instalație electrică de la un cabinet medical”.

Radu Țincu, medic ATI:

„Din păcate, astfel de incidente se mai pot repeta pentru că discutam de o infrastructură veche, spitale construite în anii  `50 – `60, care trebuie să corespundă aparaturii din 2020 pentru că sunt consumatori care suprasolicită aceste instalații”.

Pompierii trebuie să stabilească acum cauza exactă a incendiului. Spitalul de copii din Iași se află în renovare generală. Reabilitarea nu a început însă și în aripa în care a izbucnit focul. Autoritățile spun că există aviz de securitate la incendiu.

Incendiile în spitalele româneşti au fost tot mai frecvente în ultima perioadă. Cele mai violente incendii au avut loc pe 14 noiembrie 2020, la Piatra-Neamţ, unde zece persoane au murit în Secţia de Terapie Intensivă, şi pe 29 ianuarie anul acesta, la un pavilion al Spitalului Matei Balş din Capitală. 20 de pacienţi de la Matei Balş au murit fie pe loc, fie după ce au fost evacuaţi.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
21.8 ° C
22.7 °
21 °
40 %
0.5kmh
0 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °

Opinii