(VIDEO) Inundații de coșmar în vestul Europei. Catastrofă în Germania

Inundații catastrofale au fost și în Germania și Belgia. Ploile torențiale au făcut prăpăd. Cel puțin 90 de oameni au murit și peste 1.000 sunt date dispărute în Germania,  în timp ce bilanțul morților a ajuns la 14 în Belgia. În cele două țări a fost instituită starea de urgență, iar armata a intervenit în ajutorul oamenilor.

Cerasela Rădulescu, reporter Metropola TV:

”Inundațiile blochează eforturile autorităților de a-i găsi pe cei dispăruți. Sunt, în prezent, peste 1.300 de persoane dispărute în vestul Germaniei, iar comunicațiile în zonă sunt întrerupte. Autoritățile nu fac față și au fost nevoite să apeleze la armată.

La fel este și în Belgia, în regiunea Liege. Toate străzile au fost cuprinse de ape. Sunt 14 morți și zeci de persoane dispărute”.

Zeci de morți, sute de dispăruți și case distruse. Este imaginea zile din cele două state europene care au fost distruse de ploile torențiale și de inundații. Este cea mai mare catastrofă din ultimele două decenii care a lovit Germania.

În ambele ţări, armata a fost mobilizată în sprijinul sinistraţilor și a fost nevoită chiar să intervină cu autovehicule blindate.

Zeci de echipaje de salvare sunt în căutarea oamenilor dați dispăruți. Într-o localitate germană, oamenii au fost salvați cu elicopterul de pe acoperișul caselor.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, care este într-o vizită în Statele Unite, s-a declarat „bulversată” de gravitatea inundațiilor din ţara sa. Au fost distruse acoperișuri, mașini și rețele de electricitate. În unele locuri se aşteaptă ca furtunile să persiste. Inundațiile au afectat și mai multe zone din Olanda sau Elveția.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer fragmentat
13 ° C
13 °
12.1 °
76 %
2.6kmh
75 %
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °
vin
24 °
sâm
27 °

Opinii