(VIDEO) Lege dură pentru cei care nu raportează abuzurile asupra minorilor: doi ani de închisoare

Neraportarea abuzurilor asupra minorilor a devenit infracțiune în România. Toţi cei care știu cazuri de copii abuzaţi sexual sau exploataţi sunt obligaţi prin lege să anunţe poliţia. Persoanele care nu vor face asta riscă să plătească o amendă zdravănă și pot ajunge chiar în spatele gratiilor, chiar dacă vorbim de părinți, colegi, profesori sau vecini ai copilului abuzat.

Doi ani în spatele gratiilor. Este pedeapsa pe care o riscă cei care văd copii abuzați și nu anunță autoritățile. Astfel, cei care observă cazuri unde minorii sunt folosișți pentru cerșetorie sau cazuri de abuzuri sexuale nu mai sunt doar autori morali ai agresiunilor și devin responsabili dacă nu reacționează.

La nivel european, țara noastră este dată exemplu negativ din acest punct de vedere și de multe ori Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamanat România din cauza deciziilor eronate luate de instanţe, în care suspecţii acuzaţi de abuzuri sexuale asupra copiilor au fost puşi în libertate.

Pe tema acestui subiect au vorbit în Jurnalul orei 12:00, prezentat de Iulia Bălușă, George Roman, director în cadrul organizației Salvați Copiii, și avocatul Lavrin Covaci. Puteți urmări declarațiile integrale ale acestora în clipul video de mai jos:

 

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer fragmentat
13 ° C
13 °
12.1 °
76 %
2.6kmh
75 %
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °
vin
24 °
sâm
27 °

Opinii