(VIDEO) Medic israelian, despre vaccinul anti-COVID la copii: „Nu există efecte secundare”

Nu trece o zi fără ca medicii să nu atragă atenția asupra pericolului unui val patru de coronavirus. De data aceasta au vorbit la Metropola TV despre tulpina indiană a COVID-19 și avantajele vaccinării doctorul Ștefan Dascălu, cercetător la Oxford și doctorul Herman Berkovitz, medicul fostului premier al Israelului, Benjamin Netanyahu.

Dr. Ștefan Dascălu, cercetător la Oxford:

„Evenimentul acesta tragic era de așteptat, ținând cont că această tulpină este cu 60% mai infecțioasă. Noi, în momentul de față în România, deși avem o situație epidemiologică destul de blândă cu privire la infecțiile cu coronavirus, în momentul de față această tulpină putem fi siguri că ea circulă la un nivel nedetectabil, ținând cont de capacitatea noastră de testare și de secvențiere genetică.

Deși noi nu vedem foarte multe infecții raportate oficial cu această nouă tulpină, trebuie să ne gândim că și o mare parte din cazuri sunt asimptomatice.

Referitor la protecția oferită de vaccinuri, vaccinurile rămân eficiente și ar trebui să ne ofere o motivație suplimentară să continuăm campania de vaccinare, care din păcate în momentul de față a cam stagnat.

Această perioadă de relaxare pentru noi în contextul unor infecții mai scăzute ar trebui să ne determine să identificăm unde sunt problemele în campania de vaccinare și să încercăm să creștem numărul și dorința de vaccinare a oamenilor”.

Herman Berkovitz, medic specialist Israel:

„Noi am fost într-o situație formidabilă, Israelul parcă a uitat de pandemie. De aproape trei luni, rata de infectare este între 0 și 0,1.

Israelienii au început să meargă în străinătate și luna trecută s-au întors câțiva, cu copiii lor, și din păcate au fost contaminați copiii și, în loc să stea în izolare, acești copii s-au dus la școală și i-au contaminat pe alți copii, copiii i-au contaminat pe adulți.

Alaltăieri, din păcate, am avut o rată de infectare de 0,3, iar azi avem deja de 0,6. Asta înseamnă că avem o creștere mare de infecții pe zi, iar foarte mulți sunt copii. Ieri, de exemplu, au fost 225 de cazuri, alaltăieri 136.

Avem deja orașe roșii în Israel.

De săptămâna trecută am început vaccinarea copiilor între 12 și 16 ani. Nu există efecte secundare la copii și copiii reacționează foarte bine”.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
20.5 ° C
21.1 °
20 °
40 %
3.1kmh
0 %
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
28 °
lun
27 °
mar
21 °

Opinii