(VIDEO) Mini Transilvania Park, cel mai mare muzeu cu machete în miniatură din Europa de Est

O Transilvanie în miniatură. Castele, fortărețe, biserici, cetăți și alte locuri importante din una dintre cele mai cunoscute zone ale României în afara țării le puteți admira în miniatură la doar câțiva kilometri de Odorheiu Secuiesc, în județul Harghita.

Peste 74.000 de oameni au vizitat într-un singur an Mini Transilvania Park, proiectul despre care creatorul său spunea că la început nu i s-a dat nicio șansă.

Szabolcs Fazakas, inițiator Mini Transilvania Park, a vorbit despre acest proiect la Metropola TV, în cadrul emisiunii ”Dimineți cu Georgia”:.

„Am pornit proiectul în urmă cu opt ani. Toată lumea din Odorheiu Secuiesc spunea că nu are rost să punem aici un parc, că n-o să vină nimeni.

Am văzut asemenea parcuri în Belgia, Italia, Austria. De ce să nu facem și în România un astfel de parc? Și a meritat, pentru că acum toată lumea își dorește să ajungă în Odorheiu Secuiesc.

Până acum, Odorheiu Secuiesc era o destinație turistică puțin cam uitată, acum lumea se oprește. Este și foarte important din punct de vedere economic pentru oraș acest parc.

Se poate vedea toată Transilvania: cetăți medievale, castele, fortificații, mănăstiri, biserici, deci tot ce reprezintă Transilvania. Fiecare națiune este prezentă în parc, mai vedeți și o mocăniță mică în care se plimbă copiii printre machete.

Unele castele sunt în ruine astăzi și noi am zis că ar fi mai bine să arătăm varianta acestora când erau întregi; să vadă oamenii ce comori are România. Dacă acestea castele ar fi puse la punct, atunci turismul ar putea profita din acest lucru”.

Declarațiile integrale ale lui Szabolcs Fazakas le puteți urmări în clipul video de mai jos:

 

 

 

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
câțiva nori
15.8 ° C
17.1 °
15 °
59 %
0.9kmh
20 %
mar
16 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
23 °
sâm
27 °

Opinii