(VIDEO) Nici urmă de corturi anticaniculă în cele mai fierbinți zile

În trecut, pe zilele de arșiță, corturile anticaniculă au fost amplasate în tot Bucureștiul. Și vara aceasta, meteorologii au anunțat zile caniculare în perioada următoare, însă Municipalitatea nu pare să fie interesată de soarta bucureștenilor. În luna cea mai călduroasă din an, niciun centru anticaniculă nu este amplasat în Capitala României.

În Capitala României sunt zile caniculare, iar Municipalitatea pare luată prin surprindere de acest lucru. Dovadă stă faptul că centrele anticaniculă – sistem care, în trecut, a salvat vieți – lipsesc în întreg orașul. Oamenii își găsesc adăpost în zonele umbrite sau mai răcoroase și se hidratează. Cam atât au de făcut cei care sunt nevoiți să iasă din case. Cetățenii nu au unde să solicite ajutor, în caz de necesitate.

De la începutul căldurii, peste 20 de oameni au leșinat din pricina temperaturilor ridicate. Potrivit Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, 24 de persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor și asistenților. Din cauza căldurii, oamenii s-au ales cu dureri de cap, stări de leșin provocate de disconfortul termic și de deshidratare.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
21.8 ° C
22.7 °
21 °
40 %
0.5kmh
0 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °

Opinii