(VIDEO) O furtună puternică a făcut prăpăd în Capitală și Ilfov

A fost prăpăd noaptea trecută în Capitală și Ilfov. O furtună puternică a făcut ravagii. O antenă GSM a căzut peste case și mașini, iar două persoane au fost rănite și transportate la spital. Peste o sută de copaci au fost doborâți de vijelie, zeci de mașini au fost distruse și nu au lipsit nici penele de curent.

Ora 22:30. Totul a început cu o adevărată furtună de nisip, după care vântul puternic și precipitațiile abundente au făcut prăpăd. După o zi cu temperaturi de foc, de peste 40 de grade Celsius, ploaia violentă a măturat Capitala. O antenă de telefonie de aproximativ 50 de metri înălțime a fost doborâtă de vijelie și a căzut peste 2 case și peste mașini. Două persoane au fost rănite şi transportate la spital.

„Rafalele de vânt au depăşit chiar şi 70 de km pe oră. Meteorologii au emis averizări de cod portocaliu de vreme rea. Numai că oamenii au fost avertivați de pericol prin serviciul RoAlert cu întârziere”, a declarat Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Pompierii au avut, în total, peste 190 de intervenţii în Bucureşti. Rafalele de vânt au doborât 118 copaci și au avariat peste 40 de maşini și 17 stâlpi de electricitate. Au fost pene de curent în mai multe zone, în Gara de Nord și în Otopeni.

Un avion care venea din Grecia a fost redirecționat către Constanța din cauza vremii.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
18.6 ° C
19.9 °
15 °
55 %
3.1kmh
0 %
lun
24 °
mar
15 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
22 °

Opinii