(VIDEO) Octavian Jurma: 10% dintre persoanele vaccinate anti covid au șanse de a face forme grave ale bolii

10% dintre persoanele vaccinate anti covid au șanse de a face forme grave ale bolii. Acest lucru se poate întâmpla pentru că aceste persoane nu au un răspuns imun la vaccin și sunt mult mai vulnerabile. Informația a fost confirmată de cercetătorul Octavian Jurma în exclusivitate seara trecută, la Metropola tv, la emisiunea Mădălin Ionescu Show.

Ooctavian Jurma: Dintre cei vaccinați un procent foarte mic, de 10% se infectează. Dintre cei infectați și vaccinați, aceștia fac forme mai grave de boală, tocmai pentru că vaccinul, cum știm din prospectele producătorilor, nu produce imunitate la 100% din persoane.  Acele persoane la care vaccinul nu a reușit să inducă un răspuns imun, ele într-adevăr fac forme și mai grave de boală când se infectează. Pentru că dacă tu nu ai dezvoltat un răspuns imun după vaccin înseamnă că ești foarte vulnerabil la un virus care se automultiplică și să nu uităm că alegerea este între infectare si vaccinare. Discutăm acum ca și cum avem nevoie de colac de salvare dacă mergem pe ocean, dar Titanicul a lovit deja icebergul. Niciodată nu s-a spus că 100% dintre cei vaccinați nu se vor infecta. Dimpotrivă, știam că 95-90 sau 70%. Dar 70% protejați de vaccin e mai bine decât 0%.

Mădălin Ionescu: Domnule Jurma, în Israel sunt vreo 8.000 de cazuri de infectare pe zi, din rândul vaccinaților…

Octavian Jurma: Dintre cei infectați care au fost vaccinați, repet, e o diferență, majoritatea celor vaccinați nu fac boala. Dacă ai fost vaccinat și faci boală, atunci probabilitatea ca tu să faci o formă mai gravă este mai mare decât în rândul celor nevaccinați, tocmai că nu ai dezvoltat un răspuns imun după vaccin.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
18.6 ° C
19.9 °
15 °
55 %
3.1kmh
0 %
lun
24 °
mar
15 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
22 °

Opinii