(VIDEO) Pompierii români, eroi în Grecia

Pompierii români sunt de pe altă planetă. Acestea sunt cuvintele ziariștilor greci la adresa salvatorilor români. Aceștia au fost lăudați după ce au intervenit încă de sâmbătă în stingerea mai multor incendii din insula Evia, iar operațiunile continuă și în acest moment.

Jurnaliștii greci îi privesc pe pompierii români ca pe niște adevărați eroi după intervențiile asupra incendiilor din insula Evia.

„Pompierii români care au venit în țara noastră să întărească efectivele anti-incendiu și să lupte cu flăcările par că sunt de pe altă planetă. (…) Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare. (…) Practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd”, se arată într-un articol al publicației fimes.gr.

O postare cu un pompier român a devenit virală în mediul online. Acesta se afla la capătul unei ture epuizante în care a luptat cu focul alături de colegii săi români.

Salvatorii români se află deja de trei zile în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor, însă aceasta nu este singura țară în ajuorul căreia au sărit pompierii noștri. Două aeronave ale forțelor aeriene române au plecat către Skopie. Macedonia de Nord se confruntă cu incendii majore de pădure, iar în total 30 de militari vor ajuta la stingerea lor.

 

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
17 ° C
17.1 °
16 °
47 %
1.3kmh
0 %
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
28 °
lun
27 °
mar
21 °

Opinii