(VIDEO) Prefectul Capitalei: medicii sunt pregătiți de valul patru al pandemiei de COVID-19

Prefectul Capitalei a declarat că autoritățile se așteaptă la 1.600 de cazuri zilnice de COVID-19, dintre care 800 doar în București, la mijlocul lunii septembrie. Alin Stoica susține că pentru valul patru al pandemiei, medicii au dat asigurări că sunt pregătiți.

Medicii sunt pregătiți pentru valul patru al pandemiei. Este anunțul de ultimă oră al Prefectului Capitalei. Alin Stoica spune că unitățile medicale vor putea fi transformate mai ușor în spitale suport Covid. Ministerul Sănătății lucrează la simplificarea procedurilor.

„Medicii sunt pregatiti pentru valul patru. Au planuri inclusiv pentru operationalizarea spitalelor. Ne uitam chiar la simplificarea procedurilor de operationalizare, pentru ca momentan doar Bals este spital Covid”, a declarat Alin Stoica.

Specialiștii de la Institutul Național de Sănătate Publică estimează că la mijlocul lunii septembrie se vor înregistra în jur de 1.600 de cazuri pe zi. Prefectul Capitalei a spus că majoritatea celor infectați vor fi persoane nevaccinate.

„Valul 4, așa spun cel puțin specialiștii, că va fi valul nevaccinaților. În București în afară de cei vaccinați, sunt și oameni care au trecut prin boală. Asta înseamnă că probabil suntem undeva la peste jumătate imunizare, dar este insuficient pentru a asigura o imunitate de turmă. Am văzut că nici 80% vaccinare nu asigură neapărat o imunizare”, mai spune Alin Stoica.

Pe acest subiect a vorbit Ștefan Dascălu, cercetător la Oxford, în Jurnalul orei 12:00. Puteți urmări declarațiile integrale ale acestuia în clipul video de mai jos:

 

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
21.8 ° C
22.7 °
21 °
40 %
0.5kmh
0 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °

Opinii