(VIDEO) Radu Szekely: „Ne dorim să realizăm o școală de spital ca unitate de sine stătătoare”

Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației, a vorbit la Metropola TV despre proiectul realizării unui corp specializat de dascăli care să predea copiilor internați în spitalele din țară. Acesta susține că nu partea financiară este cea mai importantă în implementarea acestui proiect, ci descoperirea resursei umane, care să poată susține aceste cursuri.

Declarația integrală a lui Radu Szekely:

„Avem resurse și trebuie să găsim resurse pentru a rezolva această situație de inechitate în care se găsesc un număr suficient de mare de copii, care nu ține de ei și e o situație pe care ei nu au influențat-o și pentru care noi trebuie să găsim o soluție.

Nu este vorba de resurse financiare neapărat, pentru că impactul bugetar va fi foarte limitat. Este vorba despre resursa umană pe care noi trebuie să o pregătim pentru a lucra în condiții speciale și pentru a acorda acestor copii nu doar educația la care ei au dreptul, ci și acel sprijin emoțional și psihologic de care ei au nevoie în acele momente prin care trec.

În momentul de față se face școală în spital, doar că nu a fost un corp specializat pentru aceasta. Sunt oameni care sunt arondați altor instituții de învățământ și fac aceste ore în măsura în care timpul sau norma didactică le permite.

Ce ne dorim acum este să realizăm o școală de spital ca unitate de sine stătătoare și, din momentul în care un copil intră în spital pe o perioadă mai îndelungată pentru chimioterapie sau tratamente de lungă durată, să aibă imediat acces la educație.

În al doilea rând, ne dorim ca toate formalitățile să fie făcute de către școală. În acest moment, părinții trebuie să umble după hârtii la centrele județene de resurse educaționale, să meargă să ceară transferul la o școală de spital și în acele momente cred că părinții au alte priorități decât a rezolva partea birocratică.

Cum va fi realizat acest lucru?

Având în vedere că va exista o școală specifică pentru spital, în momentul în care un copil este internat, directorul spitalului anunță școala, că avem un nou elev în școala respectivă și se demarează procedurile de înscriere, care nu țin de părinți, ci de un transfer între două școli”.

 

 

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer fragmentat
13 ° C
13 °
12.1 °
76 %
2.6kmh
75 %
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °
vin
24 °
sâm
27 °

Opinii