(VIDEO) Raed Arafat: Nu vom reveni la o nouă carantină în valul patru al pandemiei de COVID-19

Întrebat de un reporter Metropola TV dacă valul patru va implica și o nouă carantină,  șeful Departamentului pentru Situații de Urgență,  Raed Arafat, a declarat ferm că nu se va ajunge în niciun caz la o nouă situație de urgență. Punerea în aplicare a unor noi mecanisme si numărul de cinci milioane de vaccinați au fost argumentele angajate de Arafat, în sprijinul promisiunii sale.

Reporter: În contextul acesta, de trend ascendent al infectărilor, ne-am putea gândi, odată cu valul 4, la o nouă carantină, așa cum a fost atunci când a apărut virusul?

Raed Arafat: Nu. Nu. Pentru că avem alte mecanisme acum. Și să nu uităm chiar dacă nu s-au vaccinat atât cât ne-am dorit și atât cât ne-am dorit să ajungem, totuși suntem 5 milioane de persoane vaccinate, pe lângă acele trecute prin boală. Deci, nu văd revenire la măsuri radicale  sau la carantinare, care România oricum nu prea le-a aplicat decât într-o perioadă scurtă la început. Deci nu văd astfel de revenire la astfel de măsuri, cel puțin din ce vedem la acest moment, nici nu văd nicio justificare.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
18.6 ° C
19.9 °
15 °
55 %
3.1kmh
0 %
lun
24 °
mar
15 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
22 °

Opinii