(VIDEO) Tulpina indiană a COVID-19 a făcut prima victimă în România

Tulpina indiană a făcut prima victimă în România. Un bărbat din Argeș, infectat cu varianta Delta a coronavirusului, a murit ieri. Specialiștii atrag atenția că această tulpină poate deveni dominantă și în țara noastră, din toamnă. Mai mult, spun că ritmul lent al campaniei de vaccinare ne face vulnerabili în fața unui posibil val patru.

În România a fost înregistrat primul deces al unui pacient cu COVID-19 infectat cu tulpina indiană potrivit datelor transmise de către Institutul Național de Sănătate Publică. Până acum au fost confirmate 44 de îmbolnăviri cu această tulpină, detectată pentru prima dată în India, unde a provocat un val devastator de îmbolnăviri. Specialiștii spun că este cea mai infecțioasă descoperită până acum.

Raportul INSP arată că până în 20 iunie au fost raportate 2.224 de secvențieri, fiind confirmate 1.628 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare.

Până în 20 iunie 2021, în România rata de confirmare cu noile variante a fost de 73%.

Tot până la aceeași dată, au fost confirmate 31 de decese cu variantele SARS-CoV-2 care determină îngrijorare.

Primul pacient care a decedat în urma infecției cu varianta indiană a coronavirusului este din județul Argeș.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută în România a variantei Delta.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
câțiva nori
15.8 ° C
17.1 °
15 °
59 %
0.9kmh
20 %
mar
16 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
23 °
sâm
27 °

Opinii