(VIDEO) Turismul în spațiu, noile vacanțe ale viitorului

Imagini extraordinare din spațiu, de la prima misiune comercială de zbor spațial. Miliardarul Richard Branson, proprietarul companiei Virgin, a călătorit în spațiu la bordul vehiculului ce a fost dezvoltat timp de 17 ani. Acesta s-a întors în siguranță pe pământ după o oră de zbor. În acest timp, naveta a ajuns la altitudinea de 85 de km. Omul de afaceri a fost însoțit de doi piloți și trei angajați ai companiei, care au colaborat la dezvoltarea aparatului de zbor. Zborul a fost un succes.

„Către toți copii de acolo de jos, am fost odată un copil cu un vis care se uita la stele. Acum, sunt un adult într-o navă spațială, cu mulți alți adulți minunați ce privesc în jos la frumosul, frumosul pământ. Pentru noua generație de visători, dacă noi putem face asta, doar imaginați-vă ce puteți voi să faceți”, a precizat Richard Branson, într-un filmuleț prezentat pe pagina sa de Facebook.

Pe această temă au vorbit în Jurnalul orei 12:00 Cristian Român, senior editor la revista Știință și Tehnică și pilotul Cezar Osiceanu:

 

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
23.7 ° C
24.5 °
21.1 °
54 %
0.5kmh
0 %
vin
24 °
sâm
29 °
Dum
30 °
lun
31 °
mar
34 °

Opinii