WTA a confirmat: Simona Halep poate reveni imediat în circuit

WTA a confirmat: Simona Halep poate reveni imediat în circuit

Asociaţia Jucătoarelor de Tenis (WTA) a confirmat marţi seara că românca Simona Halep poate reveni imediat în circuitul profesionist, după ce suspendarea sa de patru ani a fost redusă la nouă luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

”Halep, eligibilă să îşi reia cariera cu efect imediat”, titrează site-ul WTA, care trece în revistă decizia luată de TAS de a-i reduce suspendarea de patru ani.

„WTA respectă procesele care au loc pentru a proteja integritatea sportului şi pentru a oferi un mediu sportiv corect. Astfel, WTA susţine total decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv şi salută revenirea imediată a Simonei în joc”, precizează WTA.

Halep nu a mai jucat un meci oficial de la cel pierdut în primul tur la US Open în 2022. Primul turneu la care ar putea participa campioana română ar fi cel de la Miami, care începe pe 19 martie.

Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv a redus suspendarea pentru dopaj a jucătoarei de tenis Simonei Halep de la 4 ani, la 9 luni. Decizia este definitivă și sportiva se poate întoarce imediat pe teren. Simona Halep a putut să demonstreze prin acte medicale că modificările din proba de sânge de pe pașaportul biologic au fost date de o intervenție chirurgicală. „Sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată. Adevărul a învins, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit” a transmis Simona Halep după aflarea verdictului.

Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a anunțat marţi, într-un comunicat postat pe site-ul său, că „aşteaptă decizia motivată completă” după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a admis apelul depus de jucătoarea română Simona Halep şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de ITIA.

ITIA a afirmat că ia act de decizia de marţi a Tribunalului de Arbitraj Sportiv în cazul jucătoarei române Simona Halep.

Directorul executiv al ITIA, Karen Moorhouse, a declarat: „Un element esenţial al procesului antidoping este capacitatea unui jucător de a face apel, iar ITIA respectă atât dreptul lor de a face acest lucru, cât şi rezultatul.”

„ITIA aşteaptă decizia motivată completă şi o va analiza amănunţit în timp util, a adăugat Karen Moorhouse.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii