YouTube va restricționa vizionarea videoclipurilor despre idealurile corporale de către adolescenți

YouTube va restricționa vizionarea videoclipurilor despre idealurile corporale de către adolescenți

YouTube a anunțat planuri de a restricționa recomandările repetate pentru videoclipurile care pot afecta sănătatea mentală a adolescenților. Această mișcare vine în contextul criticilor privind metodele folosite de platformele digitale pentru a atrage tinerii.

De asemenea, mișcarea vine și în urma unor acțiuni legale îndreptate împotriva altor rețele de socializare, care au fost acuzate de daune aduse sănătății mintale a tinerilor, relatează digi24.ro.

Platforma a recunoscut că adolescenții sunt mai susceptibili decât adulții să dezvolte o imagine negativă de sine atunci când sunt expuși în mod repetat la mesaje care promovează standarde ideale de frumusețe sau de fitness. Această conștientizare a făcut parte din motivul pentru care YouTube a luat aceste măsuri pentru a proteja sănătatea mentală a tinerilor utilizatori.

Această decizie survine în urma proceselor intentate de peste 40 de state americane împotriva Meta, compania-mamă a Facebook și Instagram, acuzate că dăunează sănătății mentale și fizice a tinerilor prin utilizarea funcțiilor care creează dependență. În plus, acuzații similare au fost aduse și TikTok-ului.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii