fbpx

Aeroportul Băneasa: Zborurile s-au reluat după 9 ani

Aeroportul Băneasa: Zborurile s-au reluat după 9 ani

Aeroportul Băneasa a reluat cursele de linie începând de astăzi. Deocamdată, sunt trei operatori care sunt pot opera de aici: Ryanair, Air Connect şi o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău.

De astăzi, Aeroportul Băneasa s-a redeschis după o perioadă de 9 ani. Momentul coincide cu aniversarea a 110 ani de la inaugurare, după cum a anunțat directorul Companiei Aeroporturi București.

Aeroportul a fost închis pentru că s-au făcut mai multe lucrări în interiorul aeroportului.

Istoria acestui aeroport a început în 1992 când aici s-a deschis o școală de pilotaj pentru militari, însă acesta a fost deschis în 1920, fiind al treilea cel mai vechi aeroport din lume.

Pe acest aeroport vor opera trei companii aeriene.

„Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni, dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău”, a declarat Dorobanțu.

Reprezentanți instituției promit că aici timpul de așteptare va fi mai scurt.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
28.6 ° C
29.4 °
26.1 °
53 %
2.1kmh
0 %
joi
29 °
vin
35 °
sâm
36 °
Dum
35 °
lun
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii