Atât planșeul, cât și Pasajul Unirii sunt cuprinse într-un proiect amplu de consolidare la Primăria Sectorului 4. Experții Universității de Construcții au vorbit despre zona Unirii

Atât planșeul, cât și Pasajul Unirii sunt cuprinse într-un proiect amplu de consolidare la Primăria Sectorului 4. Experții Universității de Construcții au vorbit despre zona Unirii

Profesorii care au făcut expertiza Pasajului Unirii și care au propus ca soluție pentru protejare instalare a limitatorului de viteză, cel rupt de un autocar anul trecut au vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 CNN despre problemele întregii structuri.

Practic, toată Piața Unirii se află într-un pericol de colaps din cauza eroziunii, iar singura soluție pentru consolidare o reprezintă un proiect mamut, în valoare de peste 100 de milioane de euro.

Inaugurat în 1987 la dorința expresă a dictatorul lui Nicolae Ceaușescu, Pasajul Unirii a rămas în urma dezvoltării societății.

„Sunt poze de la pasajul de dinainte de aceste lucrări de reabilitare, urme cu grinzile lovite de autovehicule, cu înălțimea mai mare decât înălțimea permisă”,spune Adrian Burlacu, decan Facultatea de Drumuri şi Poduri.

În plus, din cauza infiltrațiilor, zona devenise un pericol pentru șoferi. Anul trecut, pasajul a fost pus în siguranță de autorități.

Primăria Sectorului 4 îl are acum în administrare, după ce l-a preluat de la Primăria Generală, unde nu existau planuri de reabilitare. Una dintre soluțiile experților a fost și instalarea limitatorului de înălțime, care a fost doborât de un șofer de autocar în urma unui accident.

„Acel portal de protecție, dar trebuie să fie solid. Practic, ăsta este rolul ei de a împiedica un autovehicul să lovească structura pe care aceasta o protejează”, spune Adrian Burlacu, decan Facultatea de Drumuri şi Poduri.

O altă problemă majoră în zonă o constituie Planșeul Unirii. În fapt o construcție masivă din beton, care asigură traseul râului Dâmbovița pe sub șosea, pe o distanță de vreo 200 de metri de aici și de la Hanul lui Manuc până spre zona Horoscop. Acest planșeu este într-o stare avansată de degradare.

Atât planșeul, cât și Pasajul Unirii sunt cuprinse într-un proiect amplu de consolidare la Primăria Sectorului 4. Documentația durează cam un an de zile iar lucrările sunt programate să înceapă la 30 a lui 2024 până atunci însă, trebuie găsită sursa de finanțare, pentru că este vorba de un proiect mamut, estimat la peste 100 de milioane de euro.

Proiectul prevede și înălțarea pasajului pentru a facilita accesul vehiculelor de mare tonaj.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
18.5 ° C
19 °
17.7 °
50 %
5.8kmh
20 %
vin
18 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
15 °
mar
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii