București: Femeie ucisă de câini în zona Lacului Morii din sectorul 6

București: Femeie ucisă de câini în zona Lacului Morii din sectorul 6

O femeie de 43 de ani a murit, sâmbătă dimineață, după ce a fost mușcată de câini fără stăpân în zona Lacului Morii, din sectorul 6, din București, polițiștii deschizând o anchetă. Femeia a fost găsită decedată după atacul maidanezilor.

Femeia alerga în apropiere de digul Lacul Morii, într-o zonă aflată la graniță cu comuna ilfoveană Chiajna. Într-un comunicat, Primăria Sectorului 6 spune că terenul a aparținut CAP, iar acum este deținut de trei persoane. Totodată, instituția spune că doar Primăria Capitalei, prin Autoritatea pentru Suprvegherea și Protecția Animalelor (ASPA), avea autoritatea de a interveni pentru a aduna „câinii maidanezi”, potrivit Libertatea.

Femeia a fost găsită de polițiști pe câmp, la 270 de metri distanță de cea mai apropiată locuință și la 300 de metri distanță de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii, anunță primăria Sectorului 6, în comunicat. Din primele date, femeia alerga într-o zonă neamenajată, când mai mulți câini au atacat-o. „Terenul a aparțiut CAP, iar împroprietăririle au fost făcute de autoritățile din Chiajna. În prezent, se află în posesia a trei persoane”, a transmis Primăria Sectorului 6.

În comunicat, Primăria Sectorului 6, condusă de Ciprian Ciucu, precizează că „singura instituție abilitată să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureștiului este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale.” Poliția Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existența câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia, mai anunță instituția. „Însă, aproape zilnic polițiștii locali solicită intervenția celor de la ASPA pentru a captura câinii făre stăpân din alte zone, în special cele aflate la granița cu comunele limitrofe. Anul trecut, au fost trimise 53 de notificări, iar de la începutul lui 2023 alte 36.”, mai transmite Primăria Sectorului 6.

Ana Boroș a mai fost atacată de o haită de câini și în primăvara anului trecut, atunci fiind salvată din colții patrupedelor.

Victima alerga în momentul în care a fost atacată de o haită de câini. „Astăzi, 21 ianuarie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că o persoană care alerga în zona unui lac, din Sectorul 6, ar fi fost mușcată de câini.

La fața locului s-au deplasat polițiștii care au identificat victima, iar un echipaj medical a constatat decesul.

În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri.

Trupul neînsuflețit urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei“, a transmis Poliția București.

Ana Boroș a mai fost atacată, anul trecut, în aceeași zonă de către o haită de câini și a ajuns la spital cu răni grave.

„La data de 20 aprilie 2022, în jurul orei 09. 20, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 20 Poliţie a fost sesizată de către o persoană, prin apel 112, cu privire la faptul ca a observat pe câmpul de lângă digul Lacul Morii ,o femeie care a fost atacată de mai mulţi câini”, a transmis atunci Poliția.

Și la sfârșitul anului trecut a exista un incident grav în sectorul 6. Dorina Florea, prezentatoarea Telejurnalului de la TVR, a fost atacată, în seara zilei de vineri, 20 ianuarie, de o haită de câini.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
-0 ° C
0.6 °
-2.2 °
85 %
3.6kmh
0 %
vin
6 °
sâm
5 °
Dum
3 °
lun
2 °
mar
1 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii