Centura Capitalei va fi lărgită cu încă patru benzi de circulație

Centura Capitalei va fi lărgită cu încă patru benzi de circulație

În acest moment sunt în desfășurare planuri pentru lărgirea cu patru benzi a Centurii Capitalei, între Chiajna și Jilava. Urmează să se lanseze spre licitație de către Compania de Drumuri modernizarea centurii de sud a Capitalei, între DN5 și autostrada spre Pitești.

În cadrul acestui proiect, vor fi realizate intersecții pe trei niveluri. Totodată se dorește construirea unei parcări speciale pentru camioane. Cifrele pentru acest proiect ajung la 670 de milioane de lei. În prezent, Centura Capitalei măsoară 72 de kilometri, fiind împărțită în doar două benzi pe sens.

Tronsonul 1 are termen de predare a proiectului tehnic și se va emite ordinul de începere a lucrărilor până la sfârșitul anului. La tronsonul 2 au început lucrările pe o secțiune și se va da ordin de începere și pe diferența de 14 km. Din păcate, pe tronsonul 3 antreprenorul nu a predat proiectul la timp.

Ministrul transporturilor a explicat că în ceea ce privește sectorul de nord, cu cei 50 de kilometri, există doar un tronson pentru care a fost semnat un contract de proiectare și execuție împreună cu trei tronsoane licitate. Acest contract se află în acest moment în perioada de contestație.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii