Decembrie 2020. Fără căldură, curent și apă caldă

Decembrie 2020. Fără căldură, curent și apă caldă

În această iarnă ghinioanele se țin lanț de bucureșteni. Câteva străzi din cartierul Berceni au rămas ieri fără curent electric, apă caldă și căldură. Aparatele electrice folosite de oameni pentru a se încălzi au devenit obiecte de decor în lipsa electricității. Oamenii au devenit foarte nervoși și și-au exprimat nemulțumirile pe rețelele sociale.

S-a întâmplat în jurul orei 18 când mai mulți locuitori din zona Obregia, Șoseaua Berceni și străzile Emil Racoviță și Nițu Vasile au rămas fără curent electric. Aceștia nu aveau nici căldură și nici apă caldă. Caloriferele electrice pe care le aveau în locuințe deveniseră inutile în lipsa electricității. Nemulțumiți, omaenii și-au spus ofurile pe rețelele sociale. Mulți s-au plâns că după mai multe apeluri telefonice făcute tot nu reușesc să vorbească cu reprezentanții ENEL.

Tot pe internet oamenii au povestit că și un oficiu poștal din cartier a fost nevoit să își întrerupă activitatea din cauza lipsei curentului electric. Oficiul nu are un generator electric, iar cele 10 persoane care așteptau la rând să își ridice coletele au fost anunțate să vină a doua zi.

Bucureștenii nu se mai bazează pe căldura primită cu porția

Cu o oră înainte de miezul nopții a venit și un comunicat din partea companiei E-Distribuție Muntenia. Compania i-a anunțat pe oameni că echipele de intervenție sunt pe teren și lucrează la remedierea incidentului. Energia electrică a fost restabilită la ora 23 35. Motivul care a cauzat întreruperea a fost suprasolicitarea rețelei de distribuție de energie electrică. Compania spune că a acționat prompt începând cu ora 18 atunci când au fost sesizate primele plângeri. Primii clienți au fost realimentați în 15 minute de la începutul incidentului.

Bucureștenii nu se mai bazează pe căldura primită cu porția și s-au pregătit deja cu calorifere electrice sau aeroterme în acest sezon rece. Asta o arată și datele unui mare magazin de electronice. În luna noiembrie și în primele două săptămâni din decembrie vânzările s-au dublat la calorifere electrice comparativ cu aceeași periodă a anului trecut. Iar în ceea ce privește aerotermele vânzările din luna noiembrie au fost cu 60% mai mari față de noiembrie 2019. Aproape 60% din vânzările înregistrate la astfel de aparate în decembrie au fost comandate de către bucureșteni.

Radu Crețu, Administratorul Elcen susține că orice lucrare care trebuie realizată presupune oprirea întregii rețele de termoficare, ceea ce este imposibil de făcut pe timpul iernii când temperaturile sunt unele scăzute. Lucrări de mentenanță vor fi realizate vara viitoare și vor avea ca scop îmbunătățirea modului în care rețeaua de termoficare va funcționa în următorul anotimp rece.
Conform unui comunicat ELCEN din septembrie 2020, rețeaua operată de Termoenergetica are pierderi de 2.200 de tone de apă fierbinte pe oră, în pamant, prin găurile din conducte. Comparativ, în 2016 pierderile erau de 800 de tone pe oră, iar în 2019 de 1.200 de tone pe oră.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
6.9 ° C
8.8 °
5 °
88 %
4.1kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
16 °
mar
14 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii