DIICOT face 40 de percheziții la o grupare care a înființat fabrici clandestine de țigări

DIICOT face 40 de percheziții la o grupare care a înființat fabrici clandestine de țigări

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPF, au efectuat joi dimineaţa 40 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi pe raza judeţelor Iaşi, Bacău, Timişoara, Oradea, Ilfov, Constanţa, Sibiu, Braşov, Galaţi şi Bihor, într-o cauză ce vizează destructurarea unei grupări specializată în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală.

Potrivit surselor citate, gruparea, formată din cetăţeni români şi moldoveni, acționa în scopul obţinerii ilicite de importante beneficii financiare, în urma punerii în funcţiune a unor fabrici clandestine de producere și ambalare de ţigarete, precum și comercializarea ulterioară a acestora.
De asemenea, membrii grupării din România se ocupau de toate detaliile legate de transmiterea de materiale pentru fabricarea ţigaretelor în alt stat membru al UE, unde avea loc activitatea ilegală de producere a ţigaretelor.
Prejudiciul în acest caz se ridică la suma de peste 31 milioane euro, conform unui raport întocmit de OLAF – Oficiul European de Luptă Antifraudă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie pe alocuri
10.8 ° C
12.2 °
9.4 °
92 %
5.1kmh
75 %
mie
11 °
joi
12 °
vin
15 °
sâm
16 °
Dum
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii