Gabriela Firea intervine în criza gunoaielor din sectorul 1

Gabriela Firea intervine în criza gunoaielor din sectorul 1

De zile întregi maldărele de gunoaie se înmulțesc nestingherite pe străzile din sectorul 1. În tot acest timp, locuitorii așteaptă să afle când și cine le va ridica, nu de alta, dar se pune accent pe nevoia păstrării curățeniei, mai ales pe fondul crizei pandemice.

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a anunțat ce s-ar putea face, ca variantă urgentă de rezolvare a acestei probleme. ”Am găsit soluția de urgență pentru criza gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei. REBU, societate de salubrizare la care Consiliul General deține jumătate din pachetul de acțiuni, să intre rapid în sectorul 1 și să strângă toate maldărele de gunoaie lăsate pe străzi, printre străzi, pe lângă blocuri și spații comerciale. Sectorul 1 a ajuns un focar de mizerie, boală, transmitere de paraziți, în plină pandemie. Nu putem sta toți cu mâinile în sân!”, susține Firea, într-un mesaj transmis sâmbătă dimineață, pe pagina sa de Facebook.

În acest sens, Gabriela Firea anunță că e gata un proiect de hotărâre, care ar putea să ajungă în dezbaterea Consiliului General al Municipiului București. ”Am scris aseară un proiect de hotărâre, împreună cu liderul consilierilor generali PSD din CGMB, Aurelian Bădulescu, și solicităm convocarea în regim de urgență a unei ședințe de îndată a CGMB, în numele celor 21 de consilieri generali social-democrați.

“Cetățenii nu au nicio vină”

Salubritatea, ca și apa/canalizarea, transportul public, termoficarea, iluminatul public, reprezintă infrastructura critică și trebuie asigurată continuitatea acestor servicii vitale pentru populație”, punctează Firea.

Fostul primar general al Capitalei explică faptul că o astfel de variantă, dacă va primi și undă verde, ar fi doar una temporară, pentru a rezolva această criză a gunoaielor din sectorul 1. ”Cetățenii nu au nicio vină să riște să se îmbolnăvească, să fie afectat mediul înconjurător, și să nu aibă un minim de confort pentru că există anumite conflicte de natură comercială, care puteau fi rezolvate în paralel cu asigurarea serviciului de utilitate publică.

Cele 6 sectoare ale Capitalei au, prin lege, delegat serviciul de salubritate și deszăpezire. Este imperios necesar că fiecare sector să se asiure că este în măsură să asigure aceste servicii către populație.

Propunerea noastră se referă strict la criza actuală a gunoaielor dar nu ține loc, permanent, de obligativitatea Primăriei Sectorului 1 de a contracta, conform legii, servicii de salubritate pentru populație”, punctează Firea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
34.5 ° C
36 °
32.8 °
32 %
3.1kmh
0 %
lun
34 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
38 °
vin
34 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii