În sectorul 1: Care gunoi, care apă caldă? Inaugurăm parcuri

În sectorul 1: Care gunoi, care apă caldă? Inaugurăm parcuri

Locuitorii din Sectorul 1 au primit, din partea administrației, un ”cadou” pe final de an. Primarul Clotilde Armand a uitat de munții de gunoaie de pe străzi și a inaugurat un parc. Numai că suprafața de teren respectivă nu aparține sectorului 1 și astfel se ridică un mare semn de întrebare vizavi de legalitatea investiției. Mai mult, terenul este în litigiu.
După luni în care locuitorii din cel mai bogat sector al Capitalei au îndurat frigul din calorifere dar și munții de gunoaie adunați pe străzi, Clotilde a decis că problemele reale n-au nevoie de atenție, așa că și-a îndreptat atenția către un …parc.
Se pare ca toate problemele sectorului 1 din anul 2020 au fost rezolvate de catre doamna primar exact in ultima zi din an. Edilul celui mai bogat sector din București a considerat mai importantă inaugurarea unui parc într-o zonă mai puțin populată din spatele Casei Presei, decât problemele gunoiului, apei calde sau chiar a traficului.
Parcul se află chiar în fața sediului Administrației Domeniului Public. Numele pe care primarul împreună cu cei mai apropiați consilieri l-au ales pentru noul spațiu verde este ”Parcul Elizabeta Rizea” (Elisabeta Rizea este eroina luptei anti-comuniste din România).
Dincolo de respectul cuvenit Elisabetei Rizea, sau tocmai din acest motiv, problema cu numele oferit noului parc este că, în același loc, se găsește o placă ce denumește spațiul drept piața NUR-SULTAN, care desemnează un simbol al prieteniei între poporul kazah și cel român.Inaugurarea rapidă în ultima zi din an, în ton cu situația întregului sector, nu ”miroase” bine.
În primul rând, spațiul respectiv nu se află în administrația Primăriei Sectorului 1. În al doilea rând, terenul pe care a fost inaugurat parcul se află în litigiu, iar nu în ultimul rând, orice sumă, oricât de mică, investită într-o locație care nu ține de administrarea Primăriei Sectorului 1 este un fapt ilegal. ”Lucrări de investiții nu s-au realizat, nu s-au efectuat aici, s-a creat o alee din pietriș din forțe proprii, băncile le-am avut în dotare, deci nu am făcut investiții în acest teren”, spune Dumitra Matei, director ADP sector 1.În acest caz, de unde inaugurarea? Altfel, arborii plantați recent, băncile pe care înțelegem că le țineau în depozit, dar și urșii artificiali verzi, plus lucrările de amenajare, defrișare, n-au costat absolut nimic, iar cel mai important lucru, parcul este curat … „pe cale naturală”.

În consecință, locuitorii sectorului 1, pentru a scăpa de frigul din case și de gunoiul din afara lor, pot merge la o plimbare prin noul parc.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.1 ° C
11.6 °
10 °
86 %
2.6kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii