Metrorex anunță introducerea noilor carduri contactless de acces la metrou

Metrorex anunță introducerea noilor carduri contactless de acces la metrou

Începând de pe 24 decembrie, Metrorex a anunțat în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de taxare, că vor fi introduse noi carduri contactless pentru accesul la metrou.

Reprezentanţii Metrorex menţionează că sistemul modern de acces integrat la nivelul fiecărei porţi de acces permite mai multe modalităţi alternative de acces, respectiv cu cartela magnetică, cu cardul bancar contactless şi cu noul card contactless Metrorex.

În acest sens Metrorex va începe distribuirea acestor carduri contactless pentru abonamentele lunare elevi/studenți în casieriile speciale din următoarele stații de metrou după cum urmează:

  • Universitate – începând cu 24 decembrie 2020
  • Piaţa Unirii – începând cu 28 decembrie 2020
  • Piaţa Unirii 2 – începând cu 29 decembrie 2020
  • Gara de Nord 1 – începând cu 30 decembrie 2020

Modul de utilizare al noului card contactless este simplu şi intuitiv. Astfel, călătorii trebuie să apropie cardul contactless de pictograma contactless existentă la nivelul porţii de acces după care vor primi mesajul de «Acces liber»”, se menţionează în comunicat

Din luna ianuarie 2021, cardurile contactless vor putea fi procurate de elevi şi studenţi de la casele speciale, urmând ca până la sfârşitul primului trimestru toate categoriile de călători să beneficieze de noul card prin intermediul tuturor casieriilor din reţeaua de metrou.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii