Polițist din București, acuzat de trafic de influență

Polițist din București, acuzat de trafic de influență

Un polițist din București a fost reținut de procurorii DNA pentru trafic de influență. Este acuzat că ar fi pretins suma de 15.000 de euro de la o persoană pentru a facilita obținerea în mod fraudulos a permisului de conducere pentru aceasta și pentru fratele ei.

Victor-Daniel Popescu, agent de poliție judiciară în cadrul Direcției Generale de Politie a Municipiului București (D.G.P.M.B.) – Secția 21, este acuzat pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență. Pe 14 martie 2023, inculpatul ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 15.000 de euro pentru a-și trafica influența pe care ar fi pretins că o are asupra unor funcționari publici, însărcinați cu eliberarea permiselor de conducere, promițând cu aceeași ocazie că îi va determina pe aceștia să faciliteze obținerea în mod fraudulos, de către aceasta și fratele ei, a documentelor respective, se arată în comunicatul DNA.

Inculpatul Victor-Daniel Popescu ar fi primit, pe 15 martie, de la persoana respectivă suma 10.000 euro, adică primă tranșa din suma pretinsă inițial, fiind prins în flagrant.

Suspectul a fost prezentat pe 16 martie Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.6 ° C
13.3 °
10 °
71 %
8.8kmh
0 %
vin
14 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
16 °
mar
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii