fbpx

Raționalizarea apei începe și în Ilfov

Raționalizarea apei începe și în Ilfov

Sunt tot mai multe localități în România unde apa potabilă se dă cu porția, iar oamenii nu își mai pot iriga culturile. Operatorul care asigură apă potabilă în Ilfov anunță întreruperi în mai multe localități din cauza consumului excesiv. Acesta este nevoit să recurgă la această măsură pentru a reface stocurile. Iar probleme sunt în mai multe județe.

Raționalizarea consumului de apă începe să fie impusă și în județul Ilfov. Furnizorul local de apă a anunțat cetățenii că apa va fi sistată pe timpul nopții pentru refacerea stocului. Oamenii sunt nevoiți astfel să nu își mai ude plantele la fel de des cum o făceau înainte dar și să reducă, pe cât de mult posibil, consumul apei potabile.

Balotești, Periș și Cernica sunt primele localități în care se va aplica această măsură. Compania spune că va recurge la acest gest din cauza temperaturilor ridicate care s-au resimțit în această perioadă iar pe fondul caniculei oamenii au folosit mai multă apă, nu numai pentru consum propriu ci și pentru cultura plantelor care este grav afectată de secetă.

Din cauza consumului excesiv de apă, pe fondul temperaturilor ridicate din această perioadă, anunțăm că suntem nevoiți să limităm alimentarea cu apă potabilă pe raza comunei Cernica în vederea refacerii rezervelor de apă. Astfel, în satele Bălăceanca și Poșta: în data de 05.07.2022, interval orar 01:00-04:00, apa va fi sistată; în data de 04.07.2022, interval orar 10:00-20:00, apa se va livra cu o presiune redusă. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă sfătuim să folosiți apa în mod responsabil! Utilizarea apei în alte scopuri decât cel casnic generează probleme în serviciul public de distribuție. 

Apa nu este o resursă inepuizabilă. Nu irosi apa!”, scriu reprezentanții Apă Ilfov pe o rețea socială.

„Pe raza mai multor localități există lucrări de extindere a rețelei de apă și există posibilitatea ca alimentarea cu apă să fie întreruptă o perioadă de cel mult două ore și de asemenea, în cursul nopții, să poate fi întreruptă alimentarea cu apă pentru refacerea stocului la bazinele pe care le gestionează operatorul de apă.

Încă nu se pune problema de raționalizare a consumului de apă către cetățeni”, a declarat Simona Neculae, prefectul județului Ilfov, la Antena 3.

Raționalizarea apei potabile nu este o premieră în România. Localități din mai multe județe precum Arad, Cluj, Ialomița și Constanța au apelat la această măsură, în care oamenii trebuie să își limiteze pe cât posibil consumul de apă, încă de zilele trecute.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie ușoară
23.7 ° C
24.9 °
22 °
66 %
0.5kmh
0 %
Dum
32 °
lun
31 °
mar
35 °
mie
36 °
joi
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii