Reduceri semnificative la facturile de gaze pentru bucureșteni

Reduceri semnificative la facturile de gaze pentru bucureșteni

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat duminică o soluție strategică pentru reducerea semnificativă a costurilor la facturile de gaz pentru bucureșteni. Prin racordarea directă a celor patru Centrale Electrice de Termoficare (CET) din Capitală la rețeaua națională Transgaz, se elimină costurile asociate cu distribuitorul, care ajung până la 17 lei per Megawatt-oră.

Sebastian Burduja a explicat mecanismul actual de furnizare a gazelor, evidențiind costurile adiționale suportate de ELCEN pentru distribuția gazului pe ultimii kilometri până la centrale. Această schimbare nu doar că va reduce costurile de producție ale agentului termic, dar va avea un impact direct și semnificativ asupra facturilor la gaze plătite de consumatorii bucureșteni.
Ministrul Energiei a subliniat că această inițiativă este rezultatul colaborării strânse între Ministerul Energiei, ELCEN și Transgaz. A fost deja contractat un studiu de fezabilitate pentru lucrări, ceea ce indică un progres rapid în direcția implementării acestei soluții. Burduja a evidențiat economiile semnificative realizate prin această investiție, estimându-se o reducere a costurilor de aproximativ 50 de milioane de euro anual, sumă care se va reflecta în scăderea facturilor pentru fiecare bucureștean, potrivit B1 TV.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.3 ° C
21.2 °
19.9 °
52 %
4.6kmh
0 %
mar
24 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii