Sectorul 4 aduce în Mall Grand Arena, Secția 26 de Poliție și un centru de consiliere și informare antidrog

Sectorul 4 aduce în Mall Grand Arena, Secția 26 de Poliție și un centru de consiliere și informare antidrog

Sectorul 4 al Municipiului București implementează cele mai bune soluții care să le ofere oamenilor din Sudul Capitalei acces facil la servicii publice de calitate și, totodată, un grad sporit de acces la informații, care să soluționeze, în timp util, nevoile fiecăruia dintre membrii comunității.

„Astfel că, după ce a mutat în Mall Grand Arena, Direcția Generală de Poliție Locală, Direcția de Evidență a Persoanelor, Direcția de Impozite și Taxe Locale și Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, Sectorul 4 aduce în aceeași incintă Secția 26 de Poliție, precum și primul Centru de consiliere și informare antidrog din cadrul Agenției Naționale Antidrog, destinat adolescenților expuși riscului consumului de substanțe interzise”, transmite Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Ca urmare a nevoii stringente de a asigura un climat de ordine și siguranță în cartierele nou înființate în sudul Sectorului 4, am făcut demersurile necesare astfel încât, începând de astăzi, 18 aprilie, în sediul din Grand Arena Mall să funcționeze și Secția 26 Poliție din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Având ca areal de acoperire zona de Sud a sectorului, Secția 26 este relocată astfel, din vechiul sediu, în care a funcționat până acum, situat pe în zona Drumul Crețeștilor, într-o zonă mult mai accesibilă cetățenilor, pentru o mai bună vizibilitate și funcționalitate.  Astfel, se vor scurta timpii de reacție și de intervenție, iar activitățile procedurale se vor desfășura în spații de lucru conforme.

Noul sediu a fost amenajat pe o suprafață de 1.000 de mp, la primul etaj al complexului comercial și va găzdui Biroul Ordine Publică, Biroul Investigații Criminale, Biroul Criminalistic precum și un Birou pentru eliberarea cazierului judiciar. Accesul în incinta secției de poliție va fi unul securizat și va fi asigurat independent de programul de funcționare limitat al mall-ului.

Alături de Secția 26 de poliție, tot în sediul din Grand Arena Mall, va funcționa, începând de astăzi, în baza unui protocol de asociere încheiat între Agenția Națională Antidrog și Sectorul 4 al Municipiului București, și un nou Centru de consiliere și informare antidrog.

În această nouă locație, amenajată pe o suprafață de 200 de mp, tot de către administrația Sectorului 4, va funcționa programul “Safe Space”, dedicat 100% copiilor, unde vor fi oferite gratuit și confidențial servicii de informare și de consiliere psihologică pentru adolescenții expuși riscului consumului de substanțe interzise, care se află într-o perioadă dificilă, dar si pentru părinții care doresc sprijin de specialitate. Aici, echipe formate din psihologi și asistenți sociali le vor fi alături adolescenților, în sesiuni de lucru individuale dar și în grupuri de suport.

Urmare a investițiilor publice derulate în ultimii ani de către autoritatea locală, Sectorul 4 a înregistrat o creștere demografică de amploare. Numai în ultimii 4 ani, au fost întemeiate, aici, în zona de sud a Bucureștiului, peste 8300 familii, iar numărul copiilor născuți în aceeași perioadă a depășit deja numărul de 13.000. De aceea, pentru ca toți cei care muncesc, iubesc și trăiesc în Sectorul 4, autoritatea locală a căutat permanent cele mai bune soluții care să ofere oamenilor acces facil la servicii publice de calitate și, totodată, un grad sporit de acces la informații care să soluționeze în timp record nevoile fiecăruia dintre membrii comunității.

Modul de lucru pe care l-am implementat astăzi face parte dintr-un proiect extins de creștere a gradului de siguranță a Sectorului 4, alături de măsuri precum montarea camerelor de supraveghere în zone cu un grad crescut de infracționalitate, dezvoltarea rețelei stradale de iluminat public, în special în zonele în care aceasta era deficitară, suplimentarea echipajelor de poliție locală pe stradă. Măsurile luate în timp și-au dovedit eficiența, astfel încât cifrele arată că în decursul ultimilor ani, datorită acestor îmbunătățiri, Sectorul 4 a devenit cel mai sigur sector din București.

Astfel, potrivit statisticilor întocmite anual de către specialiștii Poliției Capitalei, dacă la nivelul anului 2016, coeficientul de criminalitate era la nivelul de 103,7% și plasa comunitatea noastră într-o zonă de risc ridicat de comitere a infracțiunilor, în 2023, acest coeficient a scăzut până la 63,25%, riscul de producere a infracțiunilor fiind catalogat drept scăzut.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
14.9 ° C
16 °
12.2 °
66 %
3.6kmh
0 %
mie
24 °
joi
22 °
vin
27 °
sâm
25 °
Dum
19 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii