Sute de blocuri din sectoarele 1, 2, 3 şi 6 ale Capitalei nu vor avea apă caldă timp de câteva zile

Sute de blocuri din sectoarele 1, 2, 3 şi 6 ale Capitalei nu vor avea apă caldă timp de câteva zile

Sute de blocuri din sectoarele 1, 2, 3 şi 6 ale Capitalei nu vor avea apă caldă timp de câteva zile. Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunţă efectuarea unor lucrări de înlocuire şi de reparaţii pe conductele reţelei termice primare.

Potrivit companiei, vor fi efectuate o serie de intervenţii. Este vorba despre reţeaua termică primară, conducta din zona bulevardelor Ion Mihalache, Mareşal Averescu şi Turda din Sectorul 1. ”Se vor executa lucrări de reparaţii a unei avarii, precum şi cele de realizare a unui provizorat de către firma Elsaco, în cadrul Obiectivului 11, Lot 2. Lucrările impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către aproximativ 160 de blocuri din acest sector până în data de 23 mai 2024, ora 23:00”, a transmis compania.

”Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către Punctul Termic 1 Teiul Doamnei, până în data de 23 mai 2024, ora 23:00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1980, această porţiune de reţea termică primară având aproape 44 de ani de funcţionare”, a transmis Termoenergetica. De asemenea, se vor efectua lucrări la conducta Dn 500mm, în zona Bulevardului Theodor Pallady din Sectorul 3. Lucrările de înlocuire a conductelor impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru şapte blocuri până în data de 31 mai 2024, ora 23:00. Compania precizează că această conductă are peste 56 de ani de funcţionare. Se va mai interveni la conducta Dn 800mm, în zona Bulevardului Iuliu Maniu din Sectorul 6.

Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 2002, porţiune de reţea având peste 22 de ani de funcţionare. Se vor mai efectua lucrări de reparații la reţeaua termică primară, pe Bulevardul Geniului, în zona Palatului Cotroceni din Sectorul 6. ”Lucrările vor afecta traseul de furnizare a agentului termic pentru apă caldă către 45 de puncte termice din următoarele zone: Bulevardul Geniului, Piaţa Gării de Nord, Bulevardele Iancu de Hunedoara, Alexandru Ioan Cuza, Nicolae Titulescu, Banu Manta, Calea Dorobanţi, Calea Floreasca şi strada Nicolae Caramfil, până în dată de 23 mai 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1964”, a mai precizat compania.

Acest lucru impune sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru un număr de aproximativ 50 de blocuri până în data de 23 mai 2024, ora 23:00. ”Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute. Vă reamintim faptul că termenele iniţiale de repunere în funcţiune a sistemului de termoficare sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. Pe măsură ce lucrările sunt finalizate, în măsura în care ruta de alimentare cu agent termic permite acest lucru, punctele termice sunt repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat”, anunţă compania.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
31.1 ° C
31.1 °
28.9 °
33 %
1.5kmh
0 %
lun
31 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
38 °
vin
34 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii