Weekend încărcat de evenimente, mai multe restricții de trafic în București

Weekend încărcat de evenimente, mai multe restricții de trafic în București

Ziua Copilului aduce noi evenimente în Capitală, de la ateliere handmade, până la spectacole de teatru și concerte stradale. În plus, bucureștenii sunt așteptați cu aranjamente gigant și grădini tematice la „Festivalul Florilor” din Moghioroș, dar și pe Calea Victoriei la „Străzi Deschise”. Într-un weekend așa de încărcat, Brigada Rutieră anunță restricții în mai multe zone din Capitală.

Peste 12.000 de ghivece cu flori vor umple Parcul Moghioroș, dar și o parte din Bulevardul Drumul Taberei în acest weekend. Bucureștenii vor avea parte de grădini plutitoare pe lac, aranjamente florale gigant, peste 100 de expozanți și comercianți, ateliere, spectacole, conferințe și concursuri. Dintre cele 21 de grădini tematice, 18 sunt amenajate de echipe de studenți de la Peisagistică din cadrul a șase universități din țară. Acestea vor intra și într-un concurs în care vizitatorii își pot vota grădina preferată.

Evenimentul începe astăzi, de la ora 16:00. Pe lângă aranjamentele florale, grădinile tematice și comercianții de pe bulevard, vor fi și concerte, animatori, artiști stradali, ateliere pentru copii, spectacole de muzică, dans și teatru. Pe 1 iunie, de ziua lor, copiii vor avea parte de picturi pe față, modelat baloane, dansuri, pantomimă, jocuri susținute de animatori și concursuri cu premii.

Traficul rutier este restricționat pe Bulevardul Drumul Taberei, segmentul cuprins între Strada Brașov și Strada Poiana Muntelui, până luni, 3 iunie, ora 05:00. Din această cauză, trei linii STB își modifică traseul.

În acest weekend, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” are loc într-o nouă zonă a Capitalei, mai exact pe Strada Bârca din Sectorul 5, între Calea Rahovei și Strada Dumbrava Nouă, informează organizatorii. Asta, pe lângă locația consacrată a evenimentului, Calea Victoriei.

Ca de fiecare dată, se vor organiza activități dedicate publicului, în special copiilor: concerte stradale, spectacole de teatru și dans, ateliere de creație și acrobații.

Spre exemplu, pe Calea Victoriei vor avea loc ateliere pentru copii, precum și o paradă de mascote. În schimb, pe Strada Bârca, cei mici sunt așteptați la diverse reprezentații artistice/ ateliere susținute de teatrele bucureștene. Ca de fiecare dată, circulația va fi restricționată pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Bd. Dacia și Splaiul Independenței, fără afectarea traficului rutier în intersecții. Restricțiile sunt valabile sâmbătă și duminică, în intervalul 09:00 – 23:00.

Traficul de pe Strada Bârca va fi restricționat din 31 mai, ora 22:00, până pe 03 iunie, ora 06:00.

De 1 iunie, cei mici sunt așteptați să pedaleze pe Splaiul Independenței la Parada Micilor Biciliști. Organizatorii își propun să celebreze Ziua internațională a copilului (1 iunie), Ziua mondială a bicicletei (3 iunie), precum și Ziua mondială a mediului (5 iunie).

În prima parte a zilei, copiii sunt invitați la o plimbare relaxată și jocuri, printre care și un show de acrobație pe bicicletă. Parada va începe de la ora 12:00, iar ulterior, de la ora 13:00, se va da startul la West Side Kids Race, o competiție de ciclism pe categorii de vârstă, dedicată tuturor copiilor.

Circulația va fi restricționată pe Splaiul Independenței (primele 3 benzi de circulație), perimetrul cuprins între Șos. Virtuții și Splaiul Independenței nr. 319 B, cu asigurarea unei benzi de circulație pe sensul de mers afectat, transmite Brigada Rutieră. Restricțiile vor afecta și circulația troleibuzelor 90 ce se va desfășura pe cea de-a patra bandă. Totodată, stația „Semănătoarea” va fi suspendată.

Și FC Rapid organizează „Ziua Copilăriei” pe Stadionul Giulești. Drept urmare, traficul rutier de pe Calea Giulești va fi restricționat pe banda I de circulație, adiacentă stadionului, pe segmentul cuprins între limita sudică a Podului Grant și Str. 9 Mai. Restricțiile vor fi valabile sâmbătă, 1 iunie, între 06:00 și 23:00.

„Urban Farmers” aduce gusturile tradiționale pe Bulevardul Kiseleff, în perioada 1-2 iunie, între orele 09:00-22:00. Festivalul de mâncare stradală își propune promovarea obiceiurilor românești. În plus, vor fi organizate ateliere handmade, spectacole pentru copii și concerte, anunță Brigada Rutieră.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, în perioada 31 mai, ora 22:00 – 03 iunie, ora 06.00, vor fi impuse restricții pe Șoseaua Pavel D. Kiseleff, segmentul de drum cuprins între Piața Victoriei și Str. Arh. Ion Mincu, fără afectarea intersecțiilor și a Străzii Monetăriei.

Pe același bulevard va avea loc și „UNO”, un eveniment dedicat copiilor. Și cu această ocazie, se vor organiza ateleliere handmade, spectacole și concerte de 1 iunie, în intervalul 09:00-22:00.

De data aceasta, traficul rutier va fi restricționat pe segmentul cuprins între Piața Arcului de Triumf și Strada
Docenților, fără afectarea intersecțiilor. Restricțile intră în vigoare din această noapte, de la ora 02:00 și sunt valabile până duminică dimineața, ora 06:00.

Brigada Rutieră anunță restricții și duminică, 2 iunie, cu ocazia organizării „procesiunii religioase – Trupul și Sângele Domnului”.

între orele 14.30 – 15.00, adunarea participanților la Biserica Italiană de pe Bd. Nicolae Bălcescu nr. 28, pe trotuar

între orele 15.00 – 16.00, se va desfășura procesiunea religioasă pe următorul traseu : Biserica Italiană de pe Bd. Nicolae Bălcescu nr. 28, pe trotuarul din partea stângă, sensul de deplasare către Piața Universității, până la intersecția cu Str. Dem. I. Dobrescu – Piața Revoluției – Calea Victoriei – Aleea Kretzulescu – Str. Ion Câmpineanu – Str. Luterană – Str. General Berthelot – Catedrala Sf. Iosif.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
31.1 ° C
31.1 °
28.9 °
33 %
1.5kmh
0 %
lun
31 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
38 °
vin
34 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii