Adrian Câciu: CEC Bank trece prin cea mai profitabilă perioadă din istorie

CEC Bank trece prin cea mai profitabilă perioadă din istorie, conform datelor preliminare pe anul 2021, iar acest fapt trebuie să reprezinte o oportunitate pentru economie în contextul realizării unei stabilități financiare solide și să se reflecte în creșterea gradului de intermediere financiară la nivel național, a declarat marți ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

„Aprobarea, la finalul anului 2021, a mecanismelor financiare prin care a fost încheiat procesul de capitalizare al CEC Bank, începute în anul 2019, își arată eficiența. CEC Bank a virat către bugetul de stat peste 634 milioane de lei, în contul dividendelor din profitul aferent anilor 2019 și 2020”, a scris oficialul, marți, pe Facebook.

Perioada prin care trece CEC Bank, spune Adrian Câciu, trebuie să fie o oportunitate pentru economie.

„Datele preliminare pe anul 2021 arată faptul că CEC Bank trece prin cea mai profitabilă perioadă din istorie iar acest fapt trebuie să reprezinte o oportunitate pentru economie în contextul realizării unei stabilități financiare solide și să se reflecte în creșterea gradului de intermediere financiară la nivel national. Companiile românești beneficiază de încă o alternativă competitivă de creditare pentru dezvoltare, furnizată, indirect, de statul român”, a adăugat ministrul.

La sfârșitul săptămânii trecute, CEC Bank a plătit statului român dividende în valoare de 634,3 milioane lei, dividende aferente anilor financiari 2019 și 2020. Potrivit Agerpres, banca a distribuit peste 85% din profitul net atribuibil acționarilor și are una dintre cele mai ridicate cote de repartizare a profitului de pe piață.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
-3.6 ° C
-2.8 °
-6 °
56 %
0.5kmh
0 %
mar
0 °
mie
2 °
joi
4 °
vin
9 °
sâm
3 °

Opinii