Alocațiile cresc cu 10 la sută din ianuarie, iar punctul de pensie cu 8 la sută din septembrie

Alocațiile cresc cu 10 la sută din ianuarie, iar punctul de pensie cu 8 la sută din septembrie

Salariile bugetarilor vor rămâne la nivelul lunii decembrie 2020, alocațiile vor crește cu 10 la sută din ianuarie, iar punctul de pensie cu 8 la sută din septembrie.
Precizările au venit de la premierul României, Florin Câțu. În plus, acesta a făcut referire, într-o conferință de presă și la alte aspecte ce vizează bugetul pe anul 2021.

„Pentru bugetul de anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum: suntem adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit bugetar în jur de 7% din PIB, ceea ce arată, pe de o parte, angajamentul nostru ferm pentru consolidarea fiscală şi, în acelaşi timp, este un deficit bugetar care, în contextul economic actual, nu pune o frână economiei”, a spus premierul.

De asemenea, premierul Cîțu a anunţat plafonarea veniturior pentru bugetari. Şeful Guvernului a precizat că nu vor exista tăieri de salarii în perioada următoare și că veniturile bugetarilor rămân la nivelul decembrie 2020, urmând a fi făcută o analiză amplă în acest sens.

„Nu sunt adeptul tăierii salariilor. În acest moment analizăm însă dacă legea actuală e eficientă privind salariile din domeniul public, au apărut o serie de anomalii și excepții. Vom face o analiză amplă, vom veni cu rezultatele și până atunci veniturile angajaților se mențin la nivelul lui decembrie 2020, până vom avea o analiza a efectelor și implicațiilor asupra legii salarizării”, a mai spus premierul.

Totodată, prim-minstrul Florin Câțu a adăugat faptul că alocațiile vor creşte cu 10% din ianuarie, iar punctul de pensie cu 8% din septembrie.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii