fbpx

ANAF începe controale la persoanele fizice: „Nu vom sări nimic”

ANAF începe controale la persoanele fizice: „Nu vom sări nimic”

ANAF a început controale, de vineri – 1 iulie – la peste 200 de persoane fizice în cazul cărora s-a constatat o neconcordanța între veniturile obținute și cele declarate. Vara aceasta vor fi controlați și 140 de mari contribuabili. ANAF are în vizor inclusiv activitatea de videochat.

Președintele ANAF, Lucian Heiuș spunea recent că sunt peste 560 de mii de români în cazul cărora Fiscul a constatat o diferență uriașă între veniturile declarate și cele obținute în realitate, iar suma totală nedeclară depășește 20 de miliarde de euro. De astăzi, aceștia vor fi vizitați de inspectorii ANAF.

„Nu vom sări nimic. Vom începe de la cel mai mare, în jos, până la cel mai mic. Vor exista lună de lună cel puțin 70 de echipe de control care vor merge și vor face aceste analize. Avem o discuție cu contribuabilul respectiv, justifică de unde a avut bani să-și cumpere 20 de apartamente când el, de fapt, a avut venituri fiscalizate doar de 10.000 de euro. Dacă nu și le poate justifica, facem diferența, impozităm cu 16% și calculăm accesoriile aferente pe fiecare an în parte”, a explicat președintele ANAF, Lucian Heiuș, potrivit Europa FM.

Orice persoană poate contesta decizia privind plata impozitului pe venitul nedeclarat.

„În cazul în care îi va fi respinsă și contestația, are dreptul să meargă în instanță. Vom pune sechestru în timpul controlului, nu o să lăsăm ca el să-și vândă bunurile, dacă va dura procesul 3 ani de zile”, a adăugat președintele ANAF.

Potrivit ANAF, în București, au fost acumulate cele mai mari venituri nedeclarate la Fisc, aproape 30 de miliarde de lei. Urmează orașele Ploiești, Cluj și Galați.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
14.6 ° C
16.6 °
12.1 °
64 %
1kmh
0 %
joi
15 °
vin
23 °
sâm
22 °
Dum
23 °
lun
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii