ANPC retrage de pe piaţă un aparat care analizează nivelul de nitraţi şi nitriţi din legume şi fructe

ANPC retrage de pe piaţă un aparat care analizează nivelul de nitraţi şi nitriţi din legume şi fructe

Un aparat despre care firma care îl comercializează afirmă că analizează nivelul de nitraţi şi nitriţi din legume şi fructi va fi retras de pe piață, având în vedere că nu există o acreditare a aparatului şi nu au fost făcute teste care să susţină caracteristicile acestuia, a anunțat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Unul dintre aparatele de acest gen, identificate pe piață, provine din Rusia, celălalt, din China, a spus preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

“Am dispus o acţiune de control cu privire la aparatele ce se pretind a putea constata prezenţa şi cantitatea nitraţilor, nitriţilor şi a altor substanţe de acelaşi gen în legume şi fructe.  Acestea nu au niciun fel de acreditare şi nici nu răspund niciunei exigenţe de calibrare. Cele identificate pe piaţă până la acest moment sunt unul fabricat în Rusia şi celălalt în China, iar răspunsul distribuitorilor la întrebarea adresată dacă au sau nu vreo variantă de testare acreditată răspunsul a fost unanim nu. Vom dispune retragerea de pe piaţă a acestor jucării care au născut controverse şi panică în rândul populaţiei.  Dacă ar fi fost acreditate, omologate, testate şi calibrate pentru aceste analize, cu siguranţă fiecare dintre autorităţi, inclusiv a noastră, ar fi avut în dotare din dorinţa de a proteja cetăţenii”, a declarat Horia Constantinescu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
27.1 ° C
28 °
25.1 °
40 %
1.5kmh
0 %
sâm
27 °
Dum
31 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
36 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii