Bitcoin a depăşit pentru prima dată pragul de 50.000 de dolari

Bitcoin a depăşit pentru prima dată pragul de 50.000 de dolari

Criptomoneda Bitcoin a depăşit marţi, pentru prima dată, pragul de 50.000 de dolari. Se continuă astfel o tendinţă de apreciere alimentată de interesul marilor bănci şi companii precum Tesla.

Ieri în jurul orei 12:35 GMT, un bitcoin costa 50.547,70 dolari, cel mai ridicat nivel din istorie, în creştere cu 4,4% comparativ cu şedinţa precedentă, şi o apreciere de aproape 72%, comparativ cu cotaţia înregistrată la începutul anului. Criptomoneda Bitcoin a depăşit marţi, pentru prima dată, pragul de 50.000 de dolari. Se continuă astfel o tendinţă de apreciere alimentată de interesul marilor bănci şi companii precum Tesla.

Însă Tesla nu este decât ultima dintr-un lung şir de firme de investiţii care au propulsat bitcoin de la marginea sectorului financiar până pe platformele de pe Wall Street.

Bitcoin, ca și celelalte criptomonede, nu au o valoare intrinsecă, dar se apreciază ca urmare a interesului investitorilor pentru un instrument financiar care le poate aduce câștiguri mari pe termen scurt. De altfel, toate episoadele de creștere rapidă într-un termen foarte scurt au fost provocate sau susținute de anunțuri ale unor investitori mari de deschidere de poziții pe bitcoin, o tehnică asemănătoare cu pump&dump, adică se provoacă o creștere artificială după care poziția se închide în câștig.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ninsoare ușoară
0.1 ° C
0.5 °
-1.1 °
69 %
3.1kmh
20 %
mie
-0 °
joi
-0 °
vin
2 °
sâm
4 °
Dum
5 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii