Bursa de la Bucureşti, la maximul istoric

Bursa de la Bucureşti, la maximul istoric

Bursa de la Bucureşti, catalogată piaţă emergentă de agenţia de evaluare FTSE Russell, a ajuns marți la maximul istoric, în contextul în care indicele principal BET a spart pragul de 10.813 puncte, precedentul record şi neatins din 24 iulie 2007 încoace, şi a închis la nivelul de 10.844,45 punct, potrivit Mediafax.

Acesta este cel mai ridicat nivel din istoria de 24 de ani a primului indice bursier românesc, reprezentativ pentru dinamica bursei locale.

„Este un motiv de bucurie pentru întreaga comunitate a pieţei de capital. Este rezultatul muncii tuturor stakeholderilor pieţei de capital, al companiilor şi, mai ales, al investitorilor. Un factor foarte important în această evoluţie îl reprezintă dividendele importante distribuite de companiile listate la BVB, daca ne uităm că indicele BET-TR, care include şi dividendele, este deja la maxime istorice de câteva luni. Perspectivele pentru acest an sunt promiţătoare, pentru că vedem estimări de dividende atractive, unele chiar foarte bune comparativ cu dobânzile scăzute practicate la depozite. Totodată, includerea mai multor companii româneşti în indicii FTSE Russell va continua să pună Romania într-o lumină optimistă în faţa investitorilor”, spune Radu Hanga, preşedintele BVB.

Indicele BET şi-a început istoria în 1997 la un nivel de 1.000 de puncte, cu 10 companii şi o capitalizare de 443 milioane lei. De-a lungul timpului, 36 de companii au fost incluse în BET, precum Antibiotice Iaşi, BRK Cluj, Impact, Turbomecanica. Astăzi, indicele principal se află la 10.844 de puncte şi include 17 companii, cele mai recent intrate fiind TeraPlast Bistriţa, Purcari, Sphera, Digi, MedLife.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.7 ° C
21.1 °
20 °
56 %
2.1kmh
0 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii