Cei mai mulți dintre români și-ar dori să lucreze într-o multinațională

Cei mai mulți dintre români și-ar dori să lucreze într-o multinațională

Cei mai mulți dintre români și-ar dori să lucreze într-o companie privată în următoarea perioadă, în special într-o multinațională. Doar unul din trei se gândește la un job la stat și sub 5% dintre români iau în calcul să lucreze în propria companie, arată datele unui studiu realizat de o companie de recrutări.

Opt din zece români preferă un serviciu cu normă întreagă, la un angajator care să le ofere siguranța locului de muncă.

În schimb, după experiența pandemiei, ceilalți respondenți ar opta în viitorul apropiat pentru un job part-time, astfel încât să aibă mai mult timp pentru viața personală, ori pentru statutul de freelancer/contractor independent, care le permite să aleagă când și pentru cine să lucreze, dar și să își gestioneze timpul așa cum doresc.

55,8% dintre români își doresc să lucreze într-o companie privată în următoarea perioadă, în special în una de talie mare, precum o multinațională, în timp ce un procent semnificativ de 32,6% ar vrea să lucreze în domeniul public, arată datele unui sondaj BestJobs despre tendințele pe piața muncii în 2021.

Sub 5% dintre respondenți au declarat că își doresc să lucreze în propria companie, iar 7% sunt indeciși.

Sondajul BestJobs a fost efectuat în perioada 15 februarie-10 martie 2021, pe un eșantion de 1.240 de utilizatori de internet.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
20.6 ° C
21.1 °
20.1 °
92 %
2.1kmh
20 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
33 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii