Contabilii au protestat față de politica fiscală din România

Contabilii au protestat față de politica fiscală din România

Patronatul Antreprenorilor Contabili din România (PACR) a protestat, luni, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a atrage atenţia asupra climatului economic marcat de „haos legislativ şi incertitudine fiscală”, solicitând totodată schimbări fundamentale în politica fiscală a ţării.

Contabilii şi economiştii au plecat apoi în marş spre Ministerul Finanţelor, după ce o delegaţie a protestatarilor a ieşit de la discuţiile avute cu reprezentanţii Guvernului. La 9:15 protestatarii au fost invitaţi la Guvern, iar la ora 12:30 la Ministerul Finanţelor.

Discuţiile de la Ministerul Finanţelor au fost total diferite faţă de ceea ce s-a întâmplat la Guvern, în condiţiile în care, în prima oră, nici măcar nu ni s-a permis să vorbim, a declarat, pentru Agerpres, Valentina Saygo, economist, contabil şi antreprenor.

Potrivit acesteia, ministrul Finanţelor „a spus acelaşi lucru, că e-TVA va descoperi caruselul, evaziunea fiscală, acelaşi lucru, de mai multe ori”.

„Ne-am întâlnit cu ministrul Boloş, preşedintele ANAF şi diverse alte persoane, foarte multe persoane din minister şi din ANAF, care nu ştim cine sunt, nu s-au prezentat. (…) Domnul ministru nu a adus argumente, domnul ministru a spus acelaşi lucru, că e-TVA va descoperit caruselul, evaziunea fiscală, acelaşi lucru, de mai multe ori”, a adăugat Valentina Saygo.

Întrebată ce măsuri vor lua în continuare, reprezentanta protestatarilor a menţionat că nu s-a luat încă o decizie în acest sens.

Guvernul a făcut „toate modificările posibile” în privinţa e-TVA, iar ANAF are nevoie de digitalizare, a declarat, luni, premierul Marcel Ciolacu, în contextul protestelor economiştilor şi contabililor

Potrivit acesteia, întâlnirea a avut loc cu doi consilieri de stat, unul dintre aceştia fiind Ovidiu-Nicolae Gheorghe, Consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului.

Protestul organizat de Patronatul Antreprenorilor Contabili din România (PACR) este susţinut şi de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR), Patronatul Medicilor de Familie şi OFA UGIR.

Peste 200 de agenţi economici, contabili, experţi contabili şi economişti au protestat, luni, în faţa Direcţiei Generale Judeţene a Finanţelor Publice Iaşi, nemulţumiţi fiind de măsurile fiscale adoptate de actuala guvernare în ultima jumătate de an.

În timp ce scandau „fără e-factura!”, „eliminaţi e-TVA!”, „fără haos” protestatarii s-au plimbat prin faţa clădirii în care funcţionează DGJFP Iaşi.

„Guvernanţii au intrat cu bocancii în vieţile noastre. Vrem şi noi predictibilitate din partea guvernanţilor. Nu se face corelarea între ce emitem noi şi ceea ce au ei în baza de date şi ne dau amenzi usturătoare. Ne închid afacerile, ne dau afară oameni. Asta se întâmplă de când cu e-factura, SPV”, a afirmat un agent economic participant la protest, potrivit tvrinfo.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
22.8 ° C
24.1 °
22.8 °
88 %
2.6kmh
0 %
mie
35 °
joi
33 °
vin
31 °
sâm
33 °
Dum
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii